Hm , dobre pytanie , szczerze mówiąc niewiem , mam go , ale o sklejaniu jeszcze nie myślałem , tak więc moge powiedzieć , że kiedyś przyjdzie i na niego kolej.
Witam Wszystkich
dziś tylko taka mała ciekawostka.. intrygowało to mnie od kilku dni.. mianowicie:
generalnie zdjęcie to przedstawia części które składają się na słupki.. ale nie wiedziałem jak to ma być zgrane a rysunki nie pokazują jak to ma być zrobione.. doszedłem do wniosku że te po lewej stronie jest to wersja HARD a po prawej jest wersja EASY (jeden prostokąt )
teraz chciał nie chciał jutro muszę lakiernie otworzyć
pozdrawiam
Witam wszystkich
dziś zdjęcia już skończonej przyczepy wiem że miejscami widać niedokładne malowanie tych burt ale wszelkie poprawki będą jeszcze robione jak będę malował burty od cieżarówki Koło zapasowe dojdzie przy okazji robienia kół do Liaza teraz na warsztat wchodzi Liaz
pozdrawiam
Witam wszystkich
Dawno nic nie pokazywałem ale brak powodował iż wolałem posklejać niż robić zdjęcia
stan prac wygląda następująco:
wiem że miejscami widać jeszcze białe punkty, staram się to wszystko poprawiać ale farba którą malowałem pierwszym razem musiała się zestarzeć bo jakoś fatalnie się pomalowało i nie bardzo jestem zadowolony z efektu koła są tylko przyłożone i nie przyklejone
tyle na dziś, mam nadzieje że następne zdjęcia wstawię szybciej niż te
pozdrawiam
Witam wszystkich
na konkurs się nie wyrobiłem aż głupio ale teraz nadszedł czas aby coś pokazać, na dziś prace mają się tak: jak nie trudno zauważyć buda zmieniła kolor a spowodowane to było moim błędem a konkretnie tym że zapomniałem o przetłoczeniu w połowie wysokości drzwi i przykleiłem za dużo folii na model bez uprzedniego uformowania kabiny co spowodowało że jak wszystko zaschło to nie moglem już nadać jej prawidłowego kształtu nie wiem czyt teraz wygląda lepiej ponieważ nie za bardzo potrafię malować, ale uplastyczniłem troszkę budę dodając przetłoczenia na boku i tyle, to nie jest jeszcze cala buda, dojdzie tam jeszcze kilka elementów
pozdrawiam