Po prostu "świr jesteś" (w mojej szkole jest to rozumiane jako komplement - taka uczniowska gwara - gdy ktoś rozkminia zadania "nierozwiązywalne")
Dobra przyznaj sie jesteś obcykany w programowaniu maszyn i Ci to robocik skleja hehe żart...
Mazter pisze:Po prostu "świr jesteś" (w mojej szkole jest to rozumiane jako komplement - taka uczniowska gwara - gdy ktoś rozkminia zadania "nierozwiązywalne")
Do zrobienia zostało już naprawdę niewiele, na podnośnik muszę nałożyć warstwę bezbarwnego, dokleić drabinki, przewody i pobrudzić całość. Co do reszty pojazdu to wykonam jeszcze kilka detali typu lusterka itp.
Tak więc jak wszystko dobrze pójdzie to może już w weekend lub na początku przyszłego tygodnia będę mógł zrobić finałową galerię )))))
Prace nad modelem dobiegły końca, trwały dokładnie 13 miesięcy . Był to jeden z najtrudniejszych modeli jaki dane było mi sklejać. Dlatego też z tego miejsca chciałbym podziękować autorowi czyli Karolowi Ciesielskiemu, nie tylko za znakomite opracowanie modelu ale i także za pomoc na drodze mailowej w kilku sprawach .
Co do samego wydania nie mam żadnych zastrzeżeń, jedyne co mogło sprawiać mały problem to kilka rozbieżności w oznakowaniach części (na arkuszach inne niz na schematach).
Na koniec dziękuje Wam Drodzy forumowicze za wszystkie opinie jakie wygłaszaliście na temat mojego klejenia, mam nadzieje że Wam się podobało. A ja z nabytym doświadczeniem z tego modelu zabieram się za następny czyli T-72, jak tylko zaczne relację wkleje tutaj linka.
Tyle w sprawach formalnych, czas na finałową galerię
Miłego oglądania:
Zdjęcia ogólne:
Lewy bok:
Prawy bok:
Góra:
Rakieta
Wybrane zdjęcia w większej rozdielczości (1680x1260):
Pozdrawiam.
PS. Jak zrobię reszte pojazdów ze stopki, wykonam dla nich wspólną dioramę i wtedy dodatkowo pobrudze je od spodu, tylko jeszcze nie wiem czym (piasek, błoto a może śnieg to się okaże)
Również gratuluję i sądzę że to jeden z lepiej wykonanych pojazdów - nie tylko na tym forum. Podziwiam Cię zarówno za wykonanie, jak i za cierpliwość, która była konieczna aby wykonać taki model. Jak widać na fotkach opłaciło się! Wyczekuję Twej kolejnej relacji, zwłaszcza że ma to być T-72
PS: czy mógłbyś wykonać jakieś skany poglądowe arkuszy T-72 ? Ciekawi mnie na ile będzie się różnił PT-91 z MM, a nie mam 72 aby porównać.
Ja również się wpiszę... Gratuluje świetnej roboty, żaden plastik nie dorówna temu kunsztowi kartonu!
Jeszcze bardziej imponuje mi twój zapał do pracy, tyle spędzonego czasu!