[R] HORCH 1a - Modelik 13/02

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
scorpions

#31 Post autor: scorpions » 2010-08-11, 10:35

Witajcie Towarzysze , hm , to chyba nie bardzo nie pasuje , niewiem jak kanclerz zwracał sie do ludu , więc witajcie ... ( każdy sobie dopowie ).

Dziękuje wszystkim za odzew , na szczęście nie musieliśmy obrzucać się błotem , aby przyciągnąć publiczność :mrgreen: , teraz widzę , że ktoś ( oprócz mnie ) ogląda to co robię , post MrDarkenRahl , rozwala na łopatki , noa le związek z tematem ma , aczkolwiek oficjalnie fuhrer miał inna furę ( ale niewiem jaką ) , ta podróżował nieoficjalnie. Co do modelu to dziękuję wszystkim za miłe słowo , chociaż w niektórych miejscach można było go zrobić lepiej ( zdjęcia trochę ukryły pewne niedokładności ) , widać tez gdzie niegdzie plamki z farbki , no ale to u mnie standard , że gdzieś niechcący ręka mi sie opsknie i pobrudzi to i owo. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za odzew , od razu podniosło mnie to na duchu :lol:
pzdr i do nastepnego - papa.

Awatar użytkownika
scorpions

#32 Post autor: scorpions » 2010-08-14, 18:07

Cześć !

Dorobiłem drzwi od strony kierowcy , tak jak mówiłem są otwierane :

Obrazek Obrazek

Nastepnie szybki , od strony kierowcy nie ma z tego względu gdyż trzeba za coś złapać aby drzwi otworzyć :

Obrazek

Te druty w środku to moje autorstwo , aby było na czym plandeke oprzeć.

No i plandeka , wykonana ze starej chusteczki i pomalowana bardzo rzadkim humbrolem :

Obrazek Obrazek

I rzut ogólny :

Obrazek

I tytułem zakończenia powiem tak :

Mówcie co chcecie , ale ja jestem z niego dumny , mimo iż sam temat nie jest może zbyt ciekawy to modelik naprawdę cieszy oko ( moje przedewszystkim :mrgreen: )

Do następnego - papa

MrDarkenRahl

#33 Post autor: MrDarkenRahl » 2010-08-14, 18:59

Obrazek
Ja, es ist ein sehr gutes auto. Hans, nimm mich in den club.
Obrazek
Es ist ein bisschen!
Obrazek

PS
Gratuluję ukończenia modelu. Mnie też się podoba ;-).

Awatar użytkownika
noutilus
Kontakt:

#34 Post autor: noutilus » 2010-08-14, 19:02

Przyłączam się do gratulacji.
Fajnie ci wyszedł ten model. Co następne ? Jeszcze raz gratuluje fajnie i czysto sklejonego modelu.

Awatar użytkownika
belfast

#35 Post autor: belfast » 2010-08-14, 19:45

Panowie ale to nie jest jeszcze koniec modelu :mrgreen: chyba :?: :-P
fajny miałeś pomysł z tym otwieranymi drzwiami :mrgreen:
a nie myślałeś nad czymś co by brzegi tej plandeki wyrównać :?:

Awatar użytkownika
scorpions

#36 Post autor: scorpions » 2010-08-14, 21:01

Do końca jeszcze troche zostało , światła , stopnie i takie tam . Nad wyrównaniem brzegów plandeli myslałem , ale nic nie wymysliłem , więc na razie tak zostanie , z drugiej strony nie chciałbym aby była ona idealnie równo , tylko właśnie taka "nadszarpnięta" , zrobiłem jeszcze dziś koła zapasowe ( fotki dam jutro ) i tak jak mówiłem , niestety musiałem włożyc je w pokrowce ( zrobione z kawałka czarnej foli ) , z gratulacjami jeszcze się wstrzymajcie. Co nastepne - jeszcze niewiem :mrgreen:
papa

Awatar użytkownika
scorpions

#37 Post autor: scorpions » 2010-08-15, 16:18

Cześć po raz ostatni !

Po niecałym miesiącu nadszedł czas aby zakończyc budowe tego szkraba , co niniejszym uczyniłem ; na początek jeszcze fotki pokazujące ostatnie drobiazgi :

Reflektory przednie , wykonane z kawałka opakowania po tabletkach i paska papieru , te wycinankowe mi nie wyszły :

Obrazek Obrazek

Obiecane koła zapasowe w pokrowcach :

Obrazek

Elementy wykończeniowe :
Antenki , haki , stopnie , lusterko , jakieś fiubździu na błotniku , kangur z przodu :

Obrazek Obrazek

No i wreszcie galeria końcowa :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

I podsumowując ; model buduje sie bardzo miło , bez większych zgrzytów , poza kołami o których wspominałem ( za małe wręgi kół ). Mimo iż wygląda on dosyć śmiesznie ( taki pan samochodzik ) to zaliczyłbym go do dosyć trudnych i na pewno nie poleciłbym poczatkującym. Kilka elementów ( jak lina , łopata i pare pierdółek ) sobie odpuściłem , ale były to elementy które nie przyciągałyby wzroku aż tak. W tym miejscu oczywiście składam podziękowania wszystkim którzy śledzili postępy w budowie i dopingowali , oraz tym którzy krytykowali itd.
To by było na tyle - do zobaczenia w kolejnej relacji.
papa

Awatar użytkownika
belfast

#38 Post autor: belfast » 2010-08-15, 17:03

Gratuluje Ukończenia modelu :mrgreen: całość prezentuje się fajnie ale rzeczywiście śmiesznie, a zdjęcia plenerowe ukazały że raczej nie jest to samochód dla adolfa a raczej dla papy smerfa bo jakiś taki lekko niebieski :-P :-P

Awatar użytkownika
scorpions

#39 Post autor: scorpions » 2010-08-15, 17:24

Niebieskawy to on na zdjęciach wyszedł , bo nie przestawiłem aparatu , a drugi raz mi sie nie chciało na dwór iść. Generalnie jego kolor to taki ciemnawy szary , co widać na poprzednich fotkach.

Awatar użytkownika
ekoaral

#40 Post autor: ekoaral » 2010-08-15, 20:16

Witam i ja przyłączam się do gratulacji,ale mam jedno pytanie co do pokrowców czy one były w tym modelu zakładane i chyba nie z takiego materiału , sorki ale na fotkach to wygląda jak coś w stylu ala la tex.

Pozdrawiam ekoaral.

Awatar użytkownika
scorpions

#41 Post autor: scorpions » 2010-08-15, 20:26

Raczej nie były zakładane , ale jak juz mówiłem wcześniej , poprzez za małe wręgi kół skonociłem jedno koło całkowicie , a że nie chciałem zostawiać tam pustych wnęk , to wymysliłem sobie pokrowce , żeby coś było , mówisz latex - w sumie tak , kawałek czarnej folii z reklamówki , szczerze mówiąc myślałem , że będzie to wyglądać trochę lepiej , no ale nie bedę już tego odklejał , niech tak zostanie. Nie zawsze trzymam sie tego co jest w rzeczywistości :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
scorpions

#42 Post autor: scorpions » 2010-08-16, 10:15

Cześć !

Wstawiam jeszcze jedną galerie Horcha. Fotki zrobione metodą tradycyjną , w domu , na niebieskim brystolu , przez co pokazują naturalny szarawy kolor modelu , a nie taka niebieskawą poświatę :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
belfast

#43 Post autor: belfast » 2010-08-16, 13:57

ja wiedziałem że jest szary ale nie mogłem się oprzeć pokusie co by go nie zesmerfować :lol: :lol:
pozdrawiam :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”