Pokusiłem sie o wykonanie zderzaka ( na razie przedniego) :

Oczywiście jest on w całości mojego autorstwa , gdyż ten z wycinanki zaprojektowany był tak iż obrys autor kazał nakleić na tekture i wyciąć , ot cała filozofia , a o tym że i tak nie pasował na swoje miejsce to już nie wspomnę. Ja zrobiłem go tak :
Po wymierzeniu jaki ma być długi itd. , rozrysowaniu odpowiednich kształtów na tekturze 0.5 mm. , wyciąłem i nakleiłem na tekturę 1mm. ,po czym wycietą całość , w sumie 1,5mm. zalałem całkowicie CA i szlifowałem do odpowiednich krągłości , może na zdjęciach tego nie widać , ale nie jest on kwadratowy tylko taki pozaokrąglany no i na końcu pomalowałem ( Niewiem czy kogoś ten sposób zainteresuje , ale niech będzie - może sie przyda

Efekt finalny:

Dla mnie - bomba

Oczywiście na pewno każdy z was zauważy "kupę" niedokładności przy tym przodzie , ale żeby wszystko było picuś - glancuś musiałbym model pomalować , a tego nie chcę robić , zresztą wydaje mi się , że porównując moje wykonanie do wykonania przez autora , duży + dla mnie ( Patrząc pod katem podobieństwa do oryginału , może powinienem spisać i narysować moje poprawki i iść z tym do ANSWERA

Tera zabieram sie za tył , oczywiście z poprawkami

papa.