Historia polskiej motoryzacji - Jelcz Berliet
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
szczerze mówiąc to mam taką nadziejęscorpions pisze:Jak na P. Maciejczaka to chyba jeden z jego lepszych projektów.

dziś tyle bo prace trwają nadal

pozdrawiam
Plusem jest że podejmuje się tworzenia modeli raczej rzadkich...
W sumie racja , ale co z tego jak większość bo nie mówię że wszystkie te rzadkie modele są kiepskawe, sklejałem warszawę i nyskę tego autora i szczerze mówiąc kicha ale np. bolid BMW sauber sklejało się całkiem dobrze. A co do jelcza idzie Ci super.
pzdr
P.S. Sorry za offtop ale jak zacytować wypowiedź np. taki wybrany fragment tak jak Ty to zrobiłeś
W sumie racja , ale co z tego jak większość bo nie mówię że wszystkie te rzadkie modele są kiepskawe, sklejałem warszawę i nyskę tego autora i szczerze mówiąc kicha ale np. bolid BMW sauber sklejało się całkiem dobrze. A co do jelcza idzie Ci super.
pzdr
P.S. Sorry za offtop ale jak zacytować wypowiedź np. taki wybrany fragment tak jak Ty to zrobiłeś
to mnie chłopie podłamałeśscorpions pisze:ale co z tego jak większość bo nie mówię że wszystkie te rzadkie modele są kiepskawe, sklejałem warszawę i nyskę tego autora i szczerze mówiąc kicha

dziękiscorpions pisze:A co do jelcza idzie Ci super.

-
witam wszystkich w kolejnej odsłonie prac przy Jelczu 
poprzednio pisałem o oponie więc i teraz kontynuuję ten temat:
wiem że ta strona opony nie wygląda najlepiej ale kleiłem ją tak że wszystkie jej elementy sklejałem bez pośrednio na stelażu opony, całość kleiłem na glutka i później całość przetarłem drobnym papierem ściernym..
drugą stronę tej samej opony sklejałem tak:

i następne opony też będę tak robił że wszystko oddzielnie i dopiero do stelaża
wyszło lepiej (zdjęcie jest też po szlifowaniu):

równocześnie robiłem tylny most:

na zdjęciach nie wygląda może dobrze ale jestem zadowolony z tego jak wyszła mi ta kopula mostu
a co do centralnej części mostu to ja osobiście nie polecam robienia tak jak autor to zaprojektował (niestety nie mam zdjęcia
) lepiej jest odciąć paski od każdej z połówek mostu i sklejać jest oddzielnie to wtedy wyjdzie bardziej naturalny kształt, ale to jest tylko moje zdanie i przy następnych mostach tak będę robić
oba elementy trafiły na lakiernie:

może malowanie nie wygląda najlepiej ale jakoś nie bardzo mam pojęcie o malowaniu
ale ja jestem zadowolony z efektu
teraz postaram się wyciąć bieżnik do opony i wstawię zdjęcia ale to już na weekendzie
pozdrawiam i życzę miłego weekendu

wiem że ta strona opony nie wygląda najlepiej ale kleiłem ją tak że wszystkie jej elementy sklejałem bez pośrednio na stelażu opony, całość kleiłem na glutka i później całość przetarłem drobnym papierem ściernym..

i następne opony też będę tak robił że wszystko oddzielnie i dopiero do stelaża

na zdjęciach nie wygląda może dobrze ale jestem zadowolony z tego jak wyszła mi ta kopula mostu

może malowanie nie wygląda najlepiej ale jakoś nie bardzo mam pojęcie o malowaniu

pozdrawiam i życzę miłego weekendu

-
Witam wszystkich
Pogoda za oknem jest byle jaka, sesja się zaczyna więc dużo nauki to w przerwie troszkę sobie rzeźbię
i tak oto powstała zewnętrzna część felgi:

nie jest to jeszcze połączone na stałe, (bo koła muszą być jeszcze raz malowane) więc może być troszkę nie w osi
planuje troszkę uwypuklić te wszystkie felgi, np. śruby.. ale nie bardzo mam pomysł z czego je zrobić
ma ktoś jakiś pomysł
jak już będę miał wszystkie felgi zrobione to trafią one na lakiernie..
pozdrawiam

Pogoda za oknem jest byle jaka, sesja się zaczyna więc dużo nauki to w przerwie troszkę sobie rzeźbię

nie jest to jeszcze połączone na stałe, (bo koła muszą być jeszcze raz malowane) więc może być troszkę nie w osi

pozdrawiam