[Relacja] Mig-21 MF z Fly Model nr 127

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
el_paw

#31 Post autor: el_paw » 2008-10-08, 22:42

Witaj
Nie doceniałem tego modelu do czasu Twojej relacji. Już nie mogę się doczekać na galerię końcową.

Pozdrawiam

pawelecd

#32 Post autor: pawelecd » 2008-10-09, 08:18

Witam. Ja też już z niecierpliwością tupie nóżkami ;-)

Awatar użytkownika
partyzant

#33 Post autor: partyzant » 2008-10-10, 10:45

Witam,
Jednak trochę wcześniej udało mi się zrobić galerię. Jak zwykle nie za bardzo mi się podobała sesja wieczorna i przy lampkach więc zrobiłem drugą galerię w świetle dnia. Dlatego przepraszam za tak dużą ilość zdjęć.
Ok. trzeba by podsumować 2,5 miesiąca pracy . Osobiście mi się średnio podoba to co zrobiłem z tym modelem. Z bliska widać pośpiech i niedokładności. Gdzieniegdzie można było się przyłożyć(retusz, trochę niedokładności przy skrzydłach, garb itp.). Gdzieniegdzie jak to mówią zawaliłem sprawę np. owiewka gdzie widać ,że i ona i ja się boksowaliśmy. Stożek został uszkodzony podczas prac i z bliska widać to co nazywamy ratowaniem materii ;-) . Dlatego jak zwykle mój model będzie można podziwiać , ale patrząc z daleka ,niekoniecznie z bliska ;-) .
Jeśli chodzi o sam model i projekt pana Sajdaka w odniesieniu do jego innego projektu który miałem przyjemność popełnić, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością opracowania i jego uszczegółowieniem. Bardzo dobrze spasowane i przemyślane rozwiązania. No może bym się doczepił do zasady działania otwieranej owiewki, ale to było już omawiane w relacji. Model jest w pewnych momentach, aż za mocno szczegółowy co spowodowało ,że w tej chwili mam taaaką kupkę części których nie użyłem w modelu bo było to bezsensowne skoro po ich wykonaniu nie będzie ich widać.
Projekt jest świetny i polecam go , ale dla bardziej doświadczonych modelarzy. Mimo tego ,że jest dużo rysunków to jednak myślę ,że ich ilość nie rozwiązuje wszystkich problemów. Były momenty gdzie trzeba było się trochę nagłówkować i przemyśleć następny krok. Niedokładności lub błędy na jakie napotkałem w tym modelu nie są na tyle poważne żeby nad nimi biadolić i każdy modelarz z jakimś doświadczeniem da sobie z nimi radę.
Podsumowując projekt super, wykonanie takie sobie i polecam innym. Na pewno są tacy którzy wykonają ten model o wiele lepiej niż ja.
A oto sesja wieczorna:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A tutaj dzienna sesja:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chciałbym na koniec bardzo podziękować wszystkim którym się chciało w ogóle tutaj zaglądać , a nawet od czasu do czasu coś powiedzieć ;-) . Bardzo dziękuje za pozytywne wibracje i wszelkie uwagi. Mam nadzieję ,że komuś ta relacja pomoże lub podsunie rozwiązanie przy pracy ze swoim migiem. Jak to ktoś już powiedział swojego miga trzeba na półce mieć i basta . Wielkie dzięki dla wszystkich.
P.S. pawelecd, mam nadzieje ,że mieszkasz na parterze bo od tego potupywania może już sąsiad z dołu się do ciebie dobija :mrgreen:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
OSTOJA

#34 Post autor: OSTOJA » 2008-10-10, 11:04

Pięknie się prezentuje.

Awatar użytkownika
el_paw

#35 Post autor: el_paw » 2008-10-10, 11:41

Jeszcze raz powtórzę, że świetna robota. Model dużo lepiej się prezentuje niż ten wydany przez GPM. Czekam na kolejną relację ;-)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gregor
Kontakt:

#36 Post autor: Gregor » 2008-10-10, 12:46

Piękny , Gratuluję :-D

Awatar użytkownika
Grzegorz11

#37 Post autor: Grzegorz11 » 2008-10-10, 13:07

GRATULUJĘ ukończenia modelu i zrobienia pięknej galerii :-D

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#38 Post autor: edipodium » 2008-10-10, 14:17

Gratulacje! Model wykonałeś świetnie, z resztą w twoim wykonaniu nie mogło być inaczej :mrgreen: . Tak samo jak el_paw i inni czekam na koleją relację ;-) .
Sweet Nightmare :mrgreen: :evil: !

pawelecd

#39 Post autor: pawelecd » 2008-10-10, 14:44

Na dziewiątym :mrgreen: ! Także dobrze, że już jest galeria bo chcieli mnie eksmitować :lol: . Model i wykonanie oczywiście super. Wiadomo, że po skończeniu pracy nie podoba się to czy tamto w wykonaniu ale ty raczej nie powinieneś narzekać. Tak trzymaj i czekam na następne twoje relacje bo dzięki nim można się dużo dowiedzieć na temat klejonych modeli.

Pozdrawiam Paweł

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#40 Post autor: tad » 2008-10-10, 16:14

Cześć Partyzant,
fajny model - podoba mi się!
Pozdrawiam
TAD

Awatar użytkownika
partyzant

#41 Post autor: partyzant » 2008-10-11, 15:44

Witam wszystkich,
Bardzo, ale to bardzo wszystkim dziękuję za tak miłe i pozytywne przyjęcie mojej pracy. Dzięki wam ,już trochę przychylniej patrzę na swoje dzieło. ;-) . Mam nadzieję ,że niedługo będę mógł was zaprosić do kolejnej relacji. Tym razem jednak będzie to coś pełzającego. Zanim jednak to zrobię muszę trochę się oswoić z budową gąsienic z pojedynczych ogniw. Gdy próby wyjdą pozytywnie to ruszymy z relacją.Na razie jeszcze raz bardzo wam dziękuję za te wszystkie dobre wibracje ;-) .

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
talos

#42 Post autor: talos » 2008-10-11, 19:09

Cześć

Powiem krótko zajefajna ta rura gratuluje ukończenia modelu i czekam teraz na czołg ? A jaki jak można wiedzieć .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”