[RELACJA]FSO M.-20 "WARSZAWA" (MODELIK)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
no a jak to na stało wypościć ?
już nie trzeba znalazłem sposób i działa nie krzywi nic teraz jupi

4 koło u wozu gotowe
teraz silnik jazda

EDIT:kolejne foty
szupa silnika skończona jeszcze tylko papierem ściernym i malowanko i szupa gotowa
szupa na zdjęciu przyłożona na sucho

zawieszenie też czekają jeszcze poprawki i malowanie błota

a co do kołpaków to zrobie takie jak na okładce modelu
już nie trzeba znalazłem sposób i działa nie krzywi nic teraz jupi

4 koło u wozu gotowe
teraz silnik jazda

EDIT:kolejne foty
szupa silnika skończona jeszcze tylko papierem ściernym i malowanko i szupa gotowa
szupa na zdjęciu przyłożona na sucho

zawieszenie też czekają jeszcze poprawki i malowanie błota

a co do kołpaków to zrobie takie jak na okładce modelu
ostatnie fotki na dziś

tu zrobiona jeszcze chłodnica
edit:8:45
nowe fotki
zrobiono filtr powietrza pomalowano kolektor spalin i dodano mocowania chłodnicy

Edit:10:05 następne fotki

a teraz zabieram się za rure wydechową gotowy pierwszy odcinek od silnika do tłumika
teraz robie tłumik a potem drugi i zarazem ostatni odcinek rury wydechowej z drutu
edit:rura gotowa fotki:
przed zamontowaniem :

po:

tu zrobiona jeszcze chłodnica
edit:8:45
nowe fotki
zrobiono filtr powietrza pomalowano kolektor spalin i dodano mocowania chłodnicy

Edit:10:05 następne fotki

a teraz zabieram się za rure wydechową gotowy pierwszy odcinek od silnika do tłumika
teraz robie tłumik a potem drugi i zarazem ostatni odcinek rury wydechowej z drutu
edit:rura gotowa fotki:
przed zamontowaniem :

po:

Daleko zaszedłeś z tym model, no proszę, aż się nie spodziewałem muszę się przyznać! 
To i owo można by poprawić, ale jeszcze nabierzesz wprawy.
Od razu powiem, że mogę się mylić, ale widzę, że sporo części kleisz wikolem (charakterystyczny bródek), innym klejem na prawdę poszło by Ci dużo, dużo łatwiej a i czystość klejenia by się poprawiła.
Pozdrawiam!

To i owo można by poprawić, ale jeszcze nabierzesz wprawy.
Od razu powiem, że mogę się mylić, ale widzę, że sporo części kleisz wikolem (charakterystyczny bródek), innym klejem na prawdę poszło by Ci dużo, dużo łatwiej a i czystość klejenia by się poprawiła.
Pozdrawiam!

Szybkoschnące kleje rozpuszczalnikowe, wszyscy ich używamy, np:
-butapren
-klej szewski
-polimerowy
-hermol i inne.
Najlepsze efekty osiąga się stosując różne kombinacje tych klejów, w zależności od połączenia jakie chcemy uzyskać. Jednak na początek możesz przetestować każdy z osobna i stosować ten, który najbardziej Ci odpowiada.
Zobaczysz, że znacznie Ci to ułatwi prace, np: jeśli klimy butaprenem smarujemy obie sklejane strony, czekamy dosłownie chwile i możemy doklejać, bez żadnego trzymania i czekania, aż klej wyschnie.
Praca bezie także dużo czystsza.
Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam!
-butapren
-klej szewski
-polimerowy
-hermol i inne.
Najlepsze efekty osiąga się stosując różne kombinacje tych klejów, w zależności od połączenia jakie chcemy uzyskać. Jednak na początek możesz przetestować każdy z osobna i stosować ten, który najbardziej Ci odpowiada.
Zobaczysz, że znacznie Ci to ułatwi prace, np: jeśli klimy butaprenem smarujemy obie sklejane strony, czekamy dosłownie chwile i możemy doklejać, bez żadnego trzymania i czekania, aż klej wyschnie.
Praca bezie także dużo czystsza.
Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam!