Witam
Nazywam sie Andrzej Inwald, od 40 lat mieszkam w Australji i jestem autorem tego modelu.
Jestem bardzo wdzieczny za relacje, bo w Australji kartonowe modelarstwo jest prawie nie znane i jedyny kontakt z modelarzami mam w "forum" jak to.
Kilka komentarzy:
Drukowanie
Ja drukoje na "bubble-jet" (plujce??). Jezeli druk wyglada troche nie "ostro", warto sprobowac innego kartonu. Karton z badzo glatka, blyszczaca powierzchnia czasami nie daje dobrych rezultatow. Nie trzeba impregnowac- druk nie wyciera sie i nie bladnie. Model drukowany na roznych kartonach bedzie mial troche inne kolory- wiec warto miec troche rezerwy kartonu. Model drukowany na "plujce" kleje klejem na bazie acetonowej.
Instrukcje
Probowalem dwa rodzaje- rysunki i zdjecia "edytowane" w Photoshop. Nie zrobilem "opisu" bo bardzo trudno mi sie pisze po Polsku. W nastepnym modelu zrobie zdjecia i rysunki.
Wneka tylnego podwozia
Nie jestem teraz pewny czy ten samolot mial chowane podwozie ale - w modelu nie zaprojektowalem tej wneki. To ( i kilka innych detali) bylo by duzo lepiej widac w instrukcjach w formie zdjec.
Jeszcze raz- jestem bardzo wdzieczny za relacje i wszystkie komentarze i odpowiem na wszystke pytania.
Andrzej