Nie doczekałem się na informację więc skleiłem klocek na E57. W poniedziałek będzie obrabiany,OSTOJA pisze:może KTOŚ się odezwie w tej sprawie
[R/G] MM 12/1996 POLSKIE SAMOLOTY SPORTOWE RWD-4 i RWD-5 bis
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
- Matrix_OST
Matrix_OST, Jak dałem sobie radę z erwudziakami to myślę, że i z Sumem nie będę miał większych kłopotów. Dzięki za życzenia.Matrix_OST pisze:Co do Suma to wspominam go jakoś baaardzo wymagającego... Ja poległem przy nim.. Tobie Ostoją życzę wytrwałości
Okazało się, że żywica zżelowała szybciej niż sądziłem

Następny etap obróbki śmigiełek. Klocki zostały obrobione dokładniej i przygotowane do dalszego "obgryzania". Śmigło do RWD-4 jest prawo-obrotowe, do RWD-5 bis lewo-obrotowe.

Otworki w osi są na tym etapie potrzebne. Po każdej "operacji" sprawdzam czy jest "wyważenie'. Pomaga to we względnie symetrycznym wykonaniu łopat.

Otworki w osi są na tym etapie potrzebne. Po każdej "operacji" sprawdzam czy jest "wyważenie'. Pomaga to we względnie symetrycznym wykonaniu łopat.
- Matrix_OST
- Matrix_OST
Wtedy było tylko jedne liceum - na końcu ul. Pieniężnego.Matrix_OST pisze:A w jakiej szkole jak mogę wiedzieć
Ceva, mnie tez to juz zaczyna razić, ale brnę do końca już nic nie będę kombinował. Przy następnym starym samolocie pokombinuję więcej. Tak prawdę mówiąc to były tak robione śmigła, że to była klejonka na przemian jesion z mahoniem. Tyle, że warstw było więcej - nie mogłem na swojej "maszynie" uzyskać cieńszych pasków lipowych.Ceva pisze:Osobiście trochę nie podoba mi się za duży kontrast odcieni "pasków"
Ostatnio zmieniony 2009-01-18, 21:02 przez OSTOJA, łącznie zmieniany 1 raz.
Śmigieł ciąg dalszy. Trochę się napiłowałem przez te parę dni.

Pierwsza para to listewki lipowe bejcowane.
Druga para to listewki lipowe + karton bejcowany
Trzecia para to sklejka lotnicza brzozowa o grubości 0.8 mm (składa się z trzech warstw) sklejona w blok składający się z 5 warstw sklejki. W sumie 15 warstw.
Która para by Wam odpowiadała?
A może żadna 

Pierwsza para to listewki lipowe bejcowane.
Druga para to listewki lipowe + karton bejcowany
Trzecia para to sklejka lotnicza brzozowa o grubości 0.8 mm (składa się z trzech warstw) sklejona w blok składający się z 5 warstw sklejki. W sumie 15 warstw.
Która para by Wam odpowiadała?