Były ciągnięte przez zaprzęg dwóch lub trzech koni albo holowane przez ciągnik PZInż. 302 lub 303. Do armaty był jeszcze przodek który mieścił 80 nabojów.Kroolo pisze:A w temacie relacji - do czego podczepiano takie armaty? Do C2P, czy do jakichś samochodów?
[R] Armata przeciwpancerna BOFORS wz. 36 GPM
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Obydwa ciągniki 302 i 303 były przewidziane do holowania tych armatek.
PZInż 302 był odmianą Polskiego Fiata 508 - niestety to nie ta wersja co jest wydana przez GPM.
PZINż 303 nie wszedł do produkcji seryjnej powstał tylko prototyp. W jednym z odcinków "Było nie mineło" prezentowano podwozie tego samochodu, które przetrwało zawieruchę wojenną i kto wie może go odbudują.
TKS-D miał za sobą cholować kołowe podwozie na którym można byłoby zamontować wymontowane z TKS-a Boforsa.
Kroolo ja nie mam żadnych pretensji do Ciebie
po prostu system mi się nie podoba
Pozdrawiam
PZInż 302 był odmianą Polskiego Fiata 508 - niestety to nie ta wersja co jest wydana przez GPM.
PZINż 303 nie wszedł do produkcji seryjnej powstał tylko prototyp. W jednym z odcinków "Było nie mineło" prezentowano podwozie tego samochodu, które przetrwało zawieruchę wojenną i kto wie może go odbudują.
TKS-D miał za sobą cholować kołowe podwozie na którym można byłoby zamontować wymontowane z TKS-a Boforsa.
Szkoda że nikt go nie wydano go razem z armatkąMing pisze:Do armaty był jeszcze przodek który mieścił 80 nabojów

Kroolo ja nie mam żadnych pretensji do Ciebie

Pozdrawiam