Su 27-B Flanker - MM
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Prace postępują i jestem bliski zakończenia, niestety raczej tego znowu nie zrobię bo w poniedziałek już wyjeżdżam i przyjdzie zostawić samolot. Na całe szczęście dopiąłem już w zasadzie swego, tzn. zrobiłem pokrycie kabiny i koła, które (jak widać na poniższych zdjęciach) osadzone są już na właściwych sobie miejscach. Jak nie trudno zauważyć, zdjęcia są już lepszej jakości, a to oznacza, że wreszcie mam akumulatorki do aparatu fotograficznego. Teraz dopiero widać jak wielkie błędy popełniłem podczas kończenia tej budowy, a to wszystko z pośpiechu i zmuszania się do pracy, aby wreszcie ten samolot był samolotem, zresztą sami popatrzcie:

P.s. dobrze, że nie oglądacie tych zdjęć w normalnej rozdzielczości albo w rzeczywistości, bo to prawdziwy koszmar.
P.s.2 teraz jakość zdjęć zależy już tylko od moich zdolności fotograficznych

P.s. dobrze, że nie oglądacie tych zdjęć w normalnej rozdzielczości albo w rzeczywistości, bo to prawdziwy koszmar.
P.s.2 teraz jakość zdjęć zależy już tylko od moich zdolności fotograficznych

Witajcie, to znowu ja. Wróciłem w niedzielę z wakacyjnej 2 tygodniowej wycieczki na rowerze i zabieram się dalej do roboty. Póki co polecam ten oto filmik prezentujący ten oto myśliwiec od każdej chyba strony:
http://pl.youtube.com/watch?v=Efo05ZTcd ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=lahy3ZtZj ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=Efo05ZTcd ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=lahy3ZtZj ... re=related
Zwycięstwo!!!
Model nareszcie ukończony. Nie pamiętam już kiedy rozpocząłem jego budowę ale ważne, że ją zakończyłem. Model jest jaki jest, choć nie taki zły. Do zakończenia budowy zmotywowała mnie m.in. chęć ofiarowania go bliskiej mi osobie, co zresztą już zostało uczynione. Pozostały mi jedynie zdjęcia, te powyższe i te z efektu końcowego poniżej:

THE END
P.s. Niestety coś poprzestawiali na fotosiku z linkami do zdjęć i nie potrafię inaczej zrobić jak tylko żeby były zdjęcia małe, a więc zdecydowałem się wrócić do poprzedniej formy wstawiania zdjęć.
P.s.2. Model jest dawno robiony, kiedy to jeszcze retusz był dla mnie całkiem obcy, więc proszę się niczemu nie dziwić, także tym wytartym krawędziom.

Model nareszcie ukończony. Nie pamiętam już kiedy rozpocząłem jego budowę ale ważne, że ją zakończyłem. Model jest jaki jest, choć nie taki zły. Do zakończenia budowy zmotywowała mnie m.in. chęć ofiarowania go bliskiej mi osobie, co zresztą już zostało uczynione. Pozostały mi jedynie zdjęcia, te powyższe i te z efektu końcowego poniżej:

THE END
P.s. Niestety coś poprzestawiali na fotosiku z linkami do zdjęć i nie potrafię inaczej zrobić jak tylko żeby były zdjęcia małe, a więc zdecydowałem się wrócić do poprzedniej formy wstawiania zdjęć.
P.s.2. Model jest dawno robiony, kiedy to jeszcze retusz był dla mnie całkiem obcy, więc proszę się niczemu nie dziwić, także tym wytartym krawędziom.
No i fajnie że podbiłeś wątek bo jak widać przeszedł bez echa nie wiedzieć czemu... Samolocik bardzo fajny - jeden z moich ulubionych odrzutowców!
Model ładnie się prezentuje, kadłub wydaje się być nie skręcony i symetryczny, może stateczniki pionowe nieco się przekrzywiły, ale zdjęcie też nie jest idealnie zrobione więc nie ma co się czepiać, jeszcze jakby go podretuszować kolorami to byłoby git. GRATULUJĘ!
PS: mam nadzieję że zaprezentujesz nam jaką relację!
Model ładnie się prezentuje, kadłub wydaje się być nie skręcony i symetryczny, może stateczniki pionowe nieco się przekrzywiły, ale zdjęcie też nie jest idealnie zrobione więc nie ma co się czepiać, jeszcze jakby go podretuszować kolorami to byłoby git. GRATULUJĘ!
PS: mam nadzieję że zaprezentujesz nam jaką relację!
Co do modelu i wykonania nie wypowiem sie, bo dawno to było a ja nie zauważam już jak jest. Stateczniku pionowe owszem są trochę krzywe, bo w momencie robienia zdjęć trzeba było je dokleić. Teraz niestety raczej już nic nie poprawię, bo model przekazałem jako prezent pewnej osobie, choć mogę ją poprosić ale po co? zresztą i tak odpadł element ze statecznika pionowego i gdzieś się zapodział, tak że model jest teraz wybrakowany.
P.s. Co do relacji to zacząłem ostatnio budować kościółek z Modelika. Jestem dopiero na początku więc relację mogę jeszcze zacząć. Pozdrawiam.
P.s. Co do relacji to zacząłem ostatnio budować kościółek z Modelika. Jestem dopiero na początku więc relację mogę jeszcze zacząć. Pozdrawiam.