[Galeria] Opel blitz GPM 11/98 1/25

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
scorpions

#16 Post autor: scorpions » 2010-12-08, 14:36

dominik294 pisze:Widziałem kilka takich żuków sklejonych i nawet wyglądały jak Żuk
A jakieś konkretne przykłady :-P
dominik294 pisze:Chłopaki więcej wiary
Akurat w Ciebie wierze , ale uważam , że szkoda Twego czasu i chęci , namordujesz sie nie miłosiernie nad tym , po czym stwierdzisz , że zrobiłeś co mogłeś a i tak model wygląda tak sobie. Ale Twój wybór , jak chcesz , to działaj , ja będę patrzył :mrgreen:

Awatar użytkownika
dominik294

#17 Post autor: dominik294 » 2010-12-09, 01:15

scorpions pisze:
dominik294 pisze:Widziałem kilka takich żuków sklejonych i nawet wyglądały jak Żuk
A jakieś konkretne przykłady :-P

Nawet na papermodels była ostatnio galeria jednego strażackiego Żuka i całkiem zle nie wyglądał :mrgreen:

Akurat w Ciebie wierze , ale uważam , że szkoda Twego czasu i chęci , namordujesz sie nie miłosiernie nad tym , po czym stwierdzisz , że zrobiłeś co mogłeś a i tak model wygląda tak sobie. Ale Twój wybór , jak chcesz , to działaj , ja będę patrzył :mrgreen:
Jednak zaryzykuje :-)

Awatar użytkownika
scorpions

#18 Post autor: scorpions » 2010-12-09, 12:40

dominik294 pisze:Nawet na papermodels była ostatnio galeria jednego strażackiego Żuka i całkiem zle nie wyglądał
To zależy pod jakim względem źle nie wyglądał , bo pod kątem wykonania to faktycznie źle nie było , ale pod katem "oryginalności" ... no cóż. Ja to wszystko piszę , bo wiem z własnego doświadczenia jak skleja się te " Polskie " modele Aviatora , poza Jelczem Berlietem i Fiatem , wszystkie wylądowały w koszu , a sklejałem Nyse i Warszawe , zarówno jedno jak i drugie ( pomijając słynne podobieństwo ) było opracowane bardzo fatalnie , części do siebie nie pasowały , że o instrukcji już nie wspomnę , podejrzewam , że w tym Żuku jest podobnie. Zresztą , na forum jest moja relacja z budowy Fiata 125p , którego chciałem nieco przypodobić do rzeczywistości , oraz relacje Irona z Nysy i chyba galeria Żuka ( ale skrzyniowego ). Niemniej , jak to mówią , Twój cyrk Twoje małpy :mrgreen: próbować zawsze można. Powodzenia :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”