A ten ... tfu, tfu ..... co by nie zapeszyć, jest bardzo dobry.Matrix_OST pisze:Dlatego ja wolę się uczyć w standarcie
[Relacja] B5N2 Kate MM 3/2002 [Sponsorowana]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
- Matrix_OST
Dzisiaj tylko mała aktualizacja, bo przez weekend czasu nie będę mieć. Sklejony centropłat bez oprofilowania kadłub-skrzydło oraz wnęki podwozia. Wyszło mi minimalne przesunięcie pomiędzy dwiema połówkami skrzydeł. Jedno jest bardziej z przodu w stosunku do drugiego. Na tym zdjęciu od spodu powinno być widać..

A tymczasem żegnam i uciekam na film "Sztandar chwały".

A tymczasem żegnam i uciekam na film "Sztandar chwały".

- Matrix_OST
Kolejna porcja zdjęć. Udało mi się już całkowicie ukończyć centropłat razem z przejściem kadłub-skrzydło. Zabieram się za pozostałą część skrzydeł. Zrobię tak, że przykleję szkielet skrzydeł do centropłata i dopiero okleję poszyciem. Wydaje mi się, że taka kolejność pozwoli uniknąć szpar na łączeniu. Ale jak wyjdzie to zobaczy się w niedalekiej przyszłości.
A tutaj mój babol. nie zgrało mi się dolne przejście z górnym i na samym końcu wyszła szpara tak prawie ze 2 milimetry. W ruch poszedł zapas koloru. I wstawiłem klinik. Myślę że troszkę lepiej to wygląda.

A tutaj mój babol. nie zgrało mi się dolne przejście z górnym i na samym końcu wyszła szpara tak prawie ze 2 milimetry. W ruch poszedł zapas koloru. I wstawiłem klinik. Myślę że troszkę lepiej to wygląda.

- Matrix_OST
No to teraz mam już górki że tak powiem. "Większa połowa" samolotu już zrobiona
Jedyna rzecz z której nie jestem zadowolony to końcówki płatów... Wyszło mi tak sobie. Na szczęście z daleka tego tak nie widać. Popełniłem bardzo prosty błąd. Same końcówki trzeba było odciąć i przykleić za pomocą sklejki do reszty płatu. Ja stwierdziłem, że bez rozcinania wyjdzie lepiej, bo nie będzie żadnego łączenia. Ale jednak po fakcie okazało się, że powinno się rozciąć i zrobić tak jak w instrukcji. Bo w przeciwnym razie końcówki się marszczą i wichrują. Ja troszkę podretuszowałem i jako tako to wygląda. Nie wiem czy wyraziłem się dosyć jasno o całej sytuacji?

- Matrix_OST
- Matrix_OST
- Matrix_OST
Pokażę teraz silnik razem z osłoną przyklejoną do kadłuba. Średnio zadowolony jestem z ostatnich elementów osłony. Wyszły mi minimalne szpary... No ale pocieszam się tym, że z daleka aż tak tego nie widać. Koła wykonane z krążków tektury. Pierwszy raz użyłem cyrkla i jestem nawet zadowolony z efektu. Ale dopiero się uczę.

I tutaj te szpary...
A tu takie o

Jak za dużo zdjęć to mówić...

I tutaj te szpary...

A tu takie o

Jak za dużo zdjęć to mówić...
- Matrix_OST
No i skończyłem. I w tym miejscu chciałbym jeszcze raz podziękować dla Krakusa, że odstąpił mi ten model. Wielkie dzięki p. Andrzeju.
Teraz tak. Śmigło, całe malowane. Wydaje mi się, że prawidłowo je skleiłem, jeśli chodzi o kolory. Że srebrny od przodu, a czarny od pilota. Zgadza się?
Owiewka pomalowana od spodu jakimś zielonym Pactry. Model jest bezproblemowy, dlatego też polecam go innym
Jak zacząłem robić zdjęcia to przypomniałem sobie, że nie zrobiłem anteny. Dlatego kilka fotek bez a potem będą z

Teraz z anteną:
A tutaj kilka przybliżeń:

Chcę Wam podziękować za to, że śledziliście tą relacje.
Wielkie dzięki i miłego oglądania.
Mam jeszcze pytanie do Was.. Który model skleić. Ma takie typy:

Teraz tak. Śmigło, całe malowane. Wydaje mi się, że prawidłowo je skleiłem, jeśli chodzi o kolory. Że srebrny od przodu, a czarny od pilota. Zgadza się?
Owiewka pomalowana od spodu jakimś zielonym Pactry. Model jest bezproblemowy, dlatego też polecam go innym

Jak zacząłem robić zdjęcia to przypomniałem sobie, że nie zrobiłem anteny. Dlatego kilka fotek bez a potem będą z

Teraz z anteną:

A tutaj kilka przybliżeń:

Chcę Wam podziękować za to, że śledziliście tą relacje.
Wielkie dzięki i miłego oglądania.
Mam jeszcze pytanie do Was.. Który model skleić. Ma takie typy: