Nie ma się tak naprawdę o co napinać kabina będzie zamnknięta, a więc owiewka i tak to wszystko zakryje.
Pozdrawiam
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Ok. Z tymi "układami" to może i się na forum publicznym zagalopowałem, choć niekoniecznie muszę się mylić. Chociaż czy lepsza jest prawda ukryta czy jawnie głoszona?tad pisze:Skup się na KONKRETNYCH problemach w wycinankach, a nie na autorze czy układach.
tad pisze:Powiem Ci, że ten autor nie ma nic przeciwko rzeczowemu pokazywaniu błędów.
Wiedziałem, że tak to będzie wyglądać ale nie taki był mój zamiarOSTOJA pisze:Oj, Piotruś, tak dołować kolegę
Wycinam segment, retuszuję krawędzie, formuję, smaruję po brzegu BCG i suszę pod lampką. Podobnie robię ze sklejkami. Jak to wszystko porządnie wyschnie to łączę sklejkę z segmentem. W środek wklejam wręgę. Kolejny segment doklejam do sklejki poprzedniego minimalną ilością kleju.Piterski pisze:Jak Ty kleisz takie segmenty na jedna wręgę i sklejkę za pomocą BCG.
Co nas nie zabije to nas wzmocnitad pisze:masz złą passę, którą trzeba przerwać - ukończonym modelem. Po prostu całą resztę zrób najlepiej jak umiesz i ciesz się przyjemnością klejenia
Ja robiłem z osłona Zero podobnie. Z tym, że wsuwałem segment na sklejkę i po obwodzie najpierw punktowo, a potem po całości dawałem w łączenie odrobinkę BCG tak by aktywował to połączenie. Faktem jest, że wtedy nie wszystkie ząbki mi się łączyły, szczególnie tam głębiej ale i tak całość się trzymała. Następnym razem spróbuje jak Ty czyli delikatnie posmaruje same ząbki i wsunę segment, no chyba że będzie możliwość dojścia od tyłu to zrobię po swojemu i potem dokleję ząbki od środka.el_paw pisze:Kolejny segment doklejam do sklejki poprzedniego minimalną ilością kleju.
To by tłumaczyło czemu Ci to tak nie wyszło.el_paw pisze:w Tomahawku ten segment był rozrywany i klejony od nowa. Pokryłem ścianki odrobiną BCG dla wzmocnienia bo je poszarpałem przy ponownym demontażu...... i nie wysuszyłem jak należało.