noutilus pisze:Odległość wręgi od wręgi wynosi 2.5 cm
To nie ma znaczenia.
noutilus pisze:Model wydaje mi się stosunkowo mały żeby mogło się tak stać
To też nie ma znaczenia
noutilus pisze:Części w modelu 25 i 26 służą za podklejenie ich do poszycia od góry i z tyłu,
Niewiem jak wyglądają te części , ani tym bardziej do czego maja służyć
noutilus pisze:Na zdjęciach surówki nie zauważyłem znacznych wgnieceń
A jesteś pewien , że autor tej surówki nie zrobił tak jak ja mówię
To jest tylko taka rada , oczywiście nie musisz tego robić , bo może Ci się udać nakleić elegancko poszycie bez żadnych wypełnień , z drugiej jednak strony powiem Ci jak na 99% będziesz przyklejał poszycie ( sądzę , że bok samochodu jest jako jedna płaszczyzna ) ; wytniesz z arkusza , wyreteszujesz , posmarujesz
WRĘGI klejem i palcami dociśniesz poszycie do wręg , siłą rzeczy wręga odbije się na poszyciu .
Dla przykładu ( mam nadzieje , że się nie pogniewasz za te wstawki );
Poszycie przyklejone bezpośrednio na wręgi i wyraźnie widać odbitą wręgę na zewnątrz. Można też podkleić element poszycia który idzie na te wręgi na brystol , ale należy wtedy wziąść pod uwagę , że części te będą grubsze niż założył autor i inne elementy mogą mieć problemy z pasowaniem.
Nie odbierz tego wywodu jako wymądrzanie się kogoś starszego , ale wierz mi ,że niby taki szczegół ,a może później bardzo rzutować na wygląd ogólny modelu , myślę że inni się ze mną zgodzą i pomyśl nad jakimś wypełnieniem.
Czekam na dalsze postępy.