[Relacja] Star 266 (Modelik)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam!
Prace troszkę ostatnio przyspieszyły - w obecnym stanie do ukończenia ramy pozostał jeden wał łączący skrzynię biegów ze skrzynką rozdzielczą i bieżnikowanie tylnych kół. Kostki są już wycięte i czekają na naklejenie. Nastepnie zgodnie z instrukcją zabiorę się za wykonywanie kabiny. Oto efekty dotychczasowej pracy:

Pozdrawiam serdecznie. Paweł
Prace troszkę ostatnio przyspieszyły - w obecnym stanie do ukończenia ramy pozostał jeden wał łączący skrzynię biegów ze skrzynką rozdzielczą i bieżnikowanie tylnych kół. Kostki są już wycięte i czekają na naklejenie. Nastepnie zgodnie z instrukcją zabiorę się za wykonywanie kabiny. Oto efekty dotychczasowej pracy:

Pozdrawiam serdecznie. Paweł
Model powoli się klei a mi po głowie chodzą różne pomysły. Jeden to taki, żeby Stara zrobić w wersji plandekowej z podczepioną przyczepką PN 1,5 z Renovy. Całość z działkiem ustawiłbym na jakiejś wspólnej mini dioramce w terenie. Pytanie jest takie - jak powinna wyglądać skrzynia ładunkowa takiego Stara? (bo domyślam się, że bedzie inna niż w Hibnerycie). Jeśli macie jakieś zdjęcia to z chęcią je zobaczę. Domyślam się też takiej opcji, że istnieje możliwość założenia plandeki na pakę od Hibneryta - wtedy zadanie znacznie się uprości.
Witam!
Kabina powoli ma się ku końcowi - jest troche zabawy z jej wnętrzem i dość skomplikowanym kształtem zwenętrznym. Dodałem od siebie leżanke (wycinankowy element imitujący materac z naciągiem linkowym 'uszyłem' na nowo) oraz pobawiłem się panelem z zegarami -trochę go uplastyczniłem z racji tego, że całość jest malowana.

Pozdrawiam
Paweł
Kabina powoli ma się ku końcowi - jest troche zabawy z jej wnętrzem i dość skomplikowanym kształtem zwenętrznym. Dodałem od siebie leżanke (wycinankowy element imitujący materac z naciągiem linkowym 'uszyłem' na nowo) oraz pobawiłem się panelem z zegarami -trochę go uplastyczniłem z racji tego, że całość jest malowana.

Pozdrawiam
Paweł
Witam!
Czas na kolejną odsłonę, tym razem Starynek zyskał oczka z przodu ukryte pod 'szkiełkiem' z pleksi, i daszek nad kabiną. Z tyłu doszedł filtr powietrza z charakterystycznymi rurami... i to by było na tyle nowości:) Całość jest już pomalowana. Mam pytanie do kolegów - ma ktoś ciekawy patent na wykonanie kierunkowskazów z boku i przodu pojazdu?

Czas na kolejną odsłonę, tym razem Starynek zyskał oczka z przodu ukryte pod 'szkiełkiem' z pleksi, i daszek nad kabiną. Z tyłu doszedł filtr powietrza z charakterystycznymi rurami... i to by było na tyle nowości:) Całość jest już pomalowana. Mam pytanie do kolegów - ma ktoś ciekawy patent na wykonanie kierunkowskazów z boku i przodu pojazdu?

Kiedyś były odpowiednie szczoteczki do zębów, miały "rączki" z przejrzystego plastiku, który bardzo łatwo się obrabiał i polerował. Robiło się z tego światła pozycyjne do modeli samolotów. Teraz można spróbować wytłoczyć z folii z opakowań do tabletek. Specyfik Aspargin (mieszanina potasu z magnezem - tani, bez recepty, dla zdrowia nieszkodliwy - pod warunkiem, że nie zostanie zjedzona całość od razusokolus pisze:ma ktoś ciekawy patent na wykonanie kierunkowskazów z boku i przodu pojazdu?