Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

[/b]
[/b] Zrobiłem kompletna karoserię wiem że nie wygląda to najlepiej ale po retuszowaniu będzie lepiej klej rozbryzgał mi się na samej górze karoserii i dla tego jest tak słabo ale zaretuszuje chyba całą górę żeby wyglądała lepiej.Zrobiłem silnik i przedni zderzak.Żałuje że nie podkleiłem go tekturą.
 Zrobiłem kompletna karoserię wiem że nie wygląda to najlepiej ale po retuszowaniu będzie lepiej klej rozbryzgał mi się na samej górze karoserii i dla tego jest tak słabo ale zaretuszuje chyba całą górę żeby wyglądała lepiej.Zrobiłem silnik i przedni zderzak.Żałuje że nie podkleiłem go tekturą. 

[/b]
[/b] Dzisiejsza relacja jest tak jak by wstępem do zakończenia modelu ponieważ karoseria już prawie jest w pełni gotowa.I zaczyna się scalanie karoserii oraz elementy wykończeniowe czyli np.lotka tylna,haczyki,przednie wloty powietrza.I pojawił się nowy problem a mianowicie w instrukcji nie zaznaczono części lotki na której ma być ona podtrzymywana.I dla tego nie wiem co zrobić jak wykończę cały model zobaczę które części zostały a jak nie zostanie żadna to zorbie podpórki z metalu.Zrobiłem pierwszą przymiarkę Astona.A wpadłem na pomysł żeby szyby które zostały zabrudzone wymyć pędzlem w benzynie to klej zejdzie czy to dobry pomysł ??Po zaretuszowaniu znacznej części karoserii model się trochę zmienił.
Dzisiejsza relacja jest tak jak by wstępem do zakończenia modelu ponieważ karoseria już prawie jest w pełni gotowa.I zaczyna się scalanie karoserii oraz elementy wykończeniowe czyli np.lotka tylna,haczyki,przednie wloty powietrza.I pojawił się nowy problem a mianowicie w instrukcji nie zaznaczono części lotki na której ma być ona podtrzymywana.I dla tego nie wiem co zrobić jak wykończę cały model zobaczę które części zostały a jak nie zostanie żadna to zorbie podpórki z metalu.Zrobiłem pierwszą przymiarkę Astona.A wpadłem na pomysł żeby szyby które zostały zabrudzone wymyć pędzlem w benzynie to klej zejdzie czy to dobry pomysł ??Po zaretuszowaniu znacznej części karoserii model się trochę zmienił. 

Następna odsłona Astona Martina.A mianowicie tak w dzisiejszym dnu zaplanowałem skleić całą karoserię i ją wykończyć oraz zrobić lusterka i pobawić się trochę z częściami metalowymi.Po  skończeniu karoserii zostaną mi tylko koła.Są dwa warianty kół łatwiejsze i trudniejsze ale ja zamierzam zrobić te trudniejsze ponieważ efekt będzie lepszy.
Następna odsłona Astona Martina.A mianowicie tak w dzisiejszym dnu zaplanowałem skleić całą karoserię i ją wykończyć oraz zrobić lusterka i pobawić się trochę z częściami metalowymi.Po  skończeniu karoserii zostaną mi tylko koła.Są dwa warianty kół łatwiejsze i trudniejsze ale ja zamierzam zrobić te trudniejsze ponieważ efekt będzie lepszy. 

edipodium pisze:I dla tego modele trzeba chować w miejscach nie dostępnych dla rodzeństwa.
 Wiem ale dotychczas mój brat nic nie rozrabiał przy moim warsztacie a elementy były chowane w teczce a model stał na wierzchu dopiero dziś rano coś mu się w głowie poprzewracało i dla tego następnym razem będę chował w miejscu niedostępnym dra mojego młodszego brata>W końcu i on odziedziczy po mnie mój warsztat
 Wiem ale dotychczas mój brat nic nie rozrabiał przy moim warsztacie a elementy były chowane w teczce a model stał na wierzchu dopiero dziś rano coś mu się w głowie poprzewracało i dla tego następnym razem będę chował w miejscu niedostępnym dra mojego młodszego brata>W końcu i on odziedziczy po mnie mój warsztat   
 Ale popatrzmy na to z innej strony. Sklejając model drugi raz może on wyjść dużo lepiej.
Pozdro!
 To już wiem sklejając model drugi raz będę wiedział gdzie popełniłem błędy i na pewno wyjdzie 100 % lepiej. Nawet znalazłem papier błyszczący na allegro na którym wydrukuje te elementy które kazano.Więc efekt będzie lepszy oraz szyby i okna wykonam z foli tak jak poprzednio ale przykleję je taśmą 2 stronn tak jak poraził mi belfast a nie super glue.Oraz nie będę go retuszował
 To już wiem sklejając model drugi raz będę wiedział gdzie popełniłem błędy i na pewno wyjdzie 100 % lepiej. Nawet znalazłem papier błyszczący na allegro na którym wydrukuje te elementy które kazano.Więc efekt będzie lepszy oraz szyby i okna wykonam z foli tak jak poprzednio ale przykleję je taśmą 2 stronn tak jak poraził mi belfast a nie super glue.Oraz nie będę go retuszował