[Relacja] RWD-4 (MM)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Siemka!
Ostatnio coś przyrosło mojemu RDW więc wypadało by uaktualnić relację.
Podwozie główne:
Większych problemów nie było, za wyjątkiem samych kół. Trochę się namęczyłem żeby je wyszlifować. Zrobienie takich cienkich kół z kartonu nie jest łatwe.
Kolektory:
Przykleiłem je wcześniej bo tak sobie pomyślałem że trudniej jednak będzie mi je wkleić jak już będę miał przyklejone skrzydło. Za proste nie wyszły ale nie jest znowu aż tak tragicznie.
I przymiarka ze skrzydłami:
Pewnie niektórzy zapytają: dla czego najpierw zrobiłem podwozie a potem biorę się za skrzydło główne i na k0ońcu za stateczniki. Otóż trochę mi kadłub wyszedł pokrzywiony i żeby wszystko jakoś wyglądało kiedy model będzie stał na półce najpierw musiałem przykleić podwozie i pasować by kadłub był w miarę pionowo. Dopiero potem do tego wszystkiego będzie ustawiany płat główny a na końcu do płata głównego statecznik poziomy i pionowy. Pozwoli mi to utrzymać jako taki pion i poziom w konstrukcji. Jak to wyjdzie w praniu się okaże.
Pozdro!
p.s. Rozjaśniłem trochę zdjęcia, nie za dużo?
p.s.2 OSTOJA, śmigiełka jeszcze nie doszły, ale to w końcu Poczta Polska
.
Ostatnio coś przyrosło mojemu RDW więc wypadało by uaktualnić relację.
Podwozie główne:

Większych problemów nie było, za wyjątkiem samych kół. Trochę się namęczyłem żeby je wyszlifować. Zrobienie takich cienkich kół z kartonu nie jest łatwe.
Kolektory:

Przykleiłem je wcześniej bo tak sobie pomyślałem że trudniej jednak będzie mi je wkleić jak już będę miał przyklejone skrzydło. Za proste nie wyszły ale nie jest znowu aż tak tragicznie.
I przymiarka ze skrzydłami:

Pewnie niektórzy zapytają: dla czego najpierw zrobiłem podwozie a potem biorę się za skrzydło główne i na k0ońcu za stateczniki. Otóż trochę mi kadłub wyszedł pokrzywiony i żeby wszystko jakoś wyglądało kiedy model będzie stał na półce najpierw musiałem przykleić podwozie i pasować by kadłub był w miarę pionowo. Dopiero potem do tego wszystkiego będzie ustawiany płat główny a na końcu do płata głównego statecznik poziomy i pionowy. Pozwoli mi to utrzymać jako taki pion i poziom w konstrukcji. Jak to wyjdzie w praniu się okaże.

Pozdro!
p.s. Rozjaśniłem trochę zdjęcia, nie za dużo?
p.s.2 OSTOJA, śmigiełka jeszcze nie doszły, ale to w końcu Poczta Polska

Zapewne chodzi ci o to zdjęcie:OSTOJA pisze:A'propos - kolektory wydechowe powinny być skierowane na ukos ale do góry nie do dołu, chyba, że ja coś żle widzę.

na tym zdjęciu faktycznie widać że rury są na ukos i skierowane do doły ale w rzeczywistości są w linii prostej. To aparat trochę przekłamuje, ty masz wzrok dobry

Pozdro!
To możesz wsadzić i dla mnie jakiś napójKroolo pisze:Już niedługo galeria - idę napój wsadzić do schłodzenia

Zdjęć na dzisiaj nie będzie ale jutro na pewno i może nawet z galerią końcową, ale nie przesadzajmy żeby nie zapeszyć, nie ma się co śpieszyć

Pozdro!