Nie w ziemi, tylko na polu u rolnika w skandynawii :)
Byl używany jako ciągnik, a przez ostatnie XX lat stal pod chmurką. Stąd jako taka sprawność układu jezdnego (czasem był jeżdżony), ale jednak na całości jest powierzchniowa rdza (i resztki farby, ale nie naszej).
[relacja] TKS z GPM - mocno zmieniony
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam
Czas zakończyć relacje. O modelu nie zapomniałem, dłubałem sobie czasami przy nim, ale efekty nie nadawały się do publikacji. Po prostu mało się zmieniało. Dopiero zbliżający sie wyjazd na Wrocławskie Spotkanie Modelarzy Kartonowych dał mi kopa i postanowiłem dokończyć model. Miałem praktycznie wszystko zrobione, trzeba było tylko złożyć to do kupy i pomalować.
Po uzupełnieniu wnętrza, zamknąłem budę, zrobiłem łby śrub, pomalowałem całosć, zamontowałem podwozie, poprawiłem malowanie. Potem rozebrałem i przerobiłem górne klapy na otwarte bo za dużo zasłaniały i model skończony :) Prościzna, a tyle czekałem na dokończenie :)
Poniżej galeria końcowa.

A pochwale się, co mi tam :)
Ponizej efekt wizyty we Wrocławiu, GrandPrix i tytuł SuperGEKOna :)

Moje pierwsze nagrody za modele w życiu :) Ale sodówa mi chyba nie uderzy ;)
Czas zakończyć relacje. O modelu nie zapomniałem, dłubałem sobie czasami przy nim, ale efekty nie nadawały się do publikacji. Po prostu mało się zmieniało. Dopiero zbliżający sie wyjazd na Wrocławskie Spotkanie Modelarzy Kartonowych dał mi kopa i postanowiłem dokończyć model. Miałem praktycznie wszystko zrobione, trzeba było tylko złożyć to do kupy i pomalować.
Po uzupełnieniu wnętrza, zamknąłem budę, zrobiłem łby śrub, pomalowałem całosć, zamontowałem podwozie, poprawiłem malowanie. Potem rozebrałem i przerobiłem górne klapy na otwarte bo za dużo zasłaniały i model skończony :) Prościzna, a tyle czekałem na dokończenie :)
Poniżej galeria końcowa.

A pochwale się, co mi tam :)
Ponizej efekt wizyty we Wrocławiu, GrandPrix i tytuł SuperGEKOna :)

Moje pierwsze nagrody za modele w życiu :) Ale sodówa mi chyba nie uderzy ;)