[Galeria] Mój Pierwszy Model - MiG 29
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Hehe - no padam na kolana po tym całym besztaniu przez nastolatków! Weźcie chłopcy podciągnijcie spodenki, wytrzyjcie nosek i za robotę - a nie za puste gadanie. Uwielbiam czytać połajanki i wymądrzania teoretyków - najlepiej nastolatków...
Mało chłopcy zrozumieli z moich wypowiedzi - a sens jest taki: jak nie umiesz kleić, to nie bierz sie za super trudny model. A jeśli nie umiesz, a mimo to miałeś fantazję się pochwalić byle jaką robotą, to nie licz na miłe pomruki - nie jesteśmy towarzystwem wzajemnej adoracji.
TAD
Mało chłopcy zrozumieli z moich wypowiedzi - a sens jest taki: jak nie umiesz kleić, to nie bierz sie za super trudny model. A jeśli nie umiesz, a mimo to miałeś fantazję się pochwalić byle jaką robotą, to nie licz na miłe pomruki - nie jesteśmy towarzystwem wzajemnej adoracji.
TAD
Kurde
! Widzę że ty się niczego nie nauczysz. Taki stary a ...
To że jesteś od nas starszy o 10-20 lat to nie znaczy że jesteś Bóg wie kim. Mi chodziło o to żebyś był trochę bardziej uprzejmy, oczywiście nie musisz od razu chwalić modelu, ale też nie musisz w swoich wypowiedziach zaznaczać tego że ci się aż tak nie podobają te modele. Odwiedzam twoją stronę i widzę jakie robisz modele, a robisz naprawdę super
, tylko to "super" to ci chyba do głowy za bardzo uderzyło i zapomniałeś swoje początki modelarstwa.
styku powiedział:
Ja po przeczytaniu Twojej wypowiedzi gdyby to był mój pierwszy model stwierdziłbym że do d... z takim forum i z całym tym modelarstwem.
Właśnie tak. Twoje wypowiedzi mają dawać jakąś "lekcję" i zawierać krytykę, ale także powinny motywować modelarza do dalszej pracy z coraz lepszymi efektami, a u ciebie to niema za grosz motywacji
.
To tyle. Mam nadzieję że to moja ostatnia riposta na twoje "gadki"
.
Dowidzenia Panu!

To że jesteś od nas starszy o 10-20 lat to nie znaczy że jesteś Bóg wie kim. Mi chodziło o to żebyś był trochę bardziej uprzejmy, oczywiście nie musisz od razu chwalić modelu, ale też nie musisz w swoich wypowiedziach zaznaczać tego że ci się aż tak nie podobają te modele. Odwiedzam twoją stronę i widzę jakie robisz modele, a robisz naprawdę super

styku powiedział:
Ja po przeczytaniu Twojej wypowiedzi gdyby to był mój pierwszy model stwierdziłbym że do d... z takim forum i z całym tym modelarstwem.
Właśnie tak. Twoje wypowiedzi mają dawać jakąś "lekcję" i zawierać krytykę, ale także powinny motywować modelarza do dalszej pracy z coraz lepszymi efektami, a u ciebie to niema za grosz motywacji

To tyle. Mam nadzieję że to moja ostatnia riposta na twoje "gadki"

Dowidzenia Panu!

Witam! Po tych przepychankach slownych chciałbym dodać coś od siebie : model nie należu do trudnych , ale nie polecałbym go poczatkującym, dlatego ci nie najlepiej wyszedł ale głowa do góry nie przejmuj sie krytyką bardziej doświadczonych modelarzy bo ich początki były podobne i teraz sie tego wstydzą. Ja swój pierwszy model skleiłem bez wręg i to klejem szkolnym w tubie, po kilku dniach sie rozpadł. Twoje modele będą z czasem coraz lepsze no i masz do dyspozycji forum ,ja niestety nie miałem takiego luksusu.
Zycze powodzenia w budowie coraz lepszych modeli.
Zycze powodzenia w budowie coraz lepszych modeli.
Tak nie każdy miał dostęp do forum gdy kleił pierwszy model. Puchacz ma całkowitą rację. Mój pierwszy "sklejony" model też nie miał ani jednej wręgi, klejony klejem i uwaga dwustronną taśmą klejącą
ale do teraz sie trzyma jakos i zachowałem go na pamiątkę ot tak. Jeśli chcecie mogę go pokazać, nie wstydzę sie tamtej pracy, ponieważ początki w każdym przypadku są trudne.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
haha :D
według mnie model na twój pierwszy nie jest zły ale też muszę powiedzieć że wybrałeś sobie za trudny model na 1szy :P
ja pamiętam mój pierwszy model xD
w 2 klasie koleżanka mi go dała bo jej tato pracował w drukarni chyba :D
był to starego wydania f4j phantom z MM
nie miał w ogóle wręg był cały w kleju golenie kół oraz rakiety wykonałem samodzielnie z rurek z papieru <lol> ponieważ nawet się nie skapnołem i nie pomyślałem ze będą w wycinance haha
żal po prostu xD
według mnie model na twój pierwszy nie jest zły ale też muszę powiedzieć że wybrałeś sobie za trudny model na 1szy :P
ja pamiętam mój pierwszy model xD
w 2 klasie koleżanka mi go dała bo jej tato pracował w drukarni chyba :D
był to starego wydania f4j phantom z MM
nie miał w ogóle wręg był cały w kleju golenie kół oraz rakiety wykonałem samodzielnie z rurek z papieru <lol> ponieważ nawet się nie skapnołem i nie pomyślałem ze będą w wycinance haha
żal po prostu xD
Wojtku, jak na pierwszy model to nie jest tak tragicznie. Ja mam tylko jedną uwagę - zwolnij! Jeżeli interesuje cię modelarstwo to brnij dalej, a każdy nastepny model będzie lepszy.
Mój pierwszy ukończony model wygląda tak:

Jest to Orlik z MM a raczej coś co go przypomina, nie pamiętam tylko który to rocznik. Modelik skleiłem w 93 lub 94 roku. Trzymam go tak długo tylko dlatego że ma dla mnie wartość sentymentalną. Kiedy go sklejałem nie było jeszcze czegoś takiego jak to forum, a jeśli nawet było to ja nie miałem komputera ani internetu.
Jak widzisz początki są trudne ale ja sie nie zraziłem i Ty też nie powinieneś.
Powodzenia przy kolejnych modelach.
Pozdrawiam.
PS. nie zwróciłem uwagi na date założenia tematu
Mój pierwszy ukończony model wygląda tak:

Jest to Orlik z MM a raczej coś co go przypomina, nie pamiętam tylko który to rocznik. Modelik skleiłem w 93 lub 94 roku. Trzymam go tak długo tylko dlatego że ma dla mnie wartość sentymentalną. Kiedy go sklejałem nie było jeszcze czegoś takiego jak to forum, a jeśli nawet było to ja nie miałem komputera ani internetu.
Jak widzisz początki są trudne ale ja sie nie zraziłem i Ty też nie powinieneś.
Powodzenia przy kolejnych modelach.
Pozdrawiam.
PS. nie zwróciłem uwagi na date założenia tematu