[Galeria] Mój Pierwszy Model - MiG 29

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#16 Post autor: tad » 2007-08-10, 20:04

Hehe - no padam na kolana po tym całym besztaniu przez nastolatków! Weźcie chłopcy podciągnijcie spodenki, wytrzyjcie nosek i za robotę - a nie za puste gadanie. Uwielbiam czytać połajanki i wymądrzania teoretyków - najlepiej nastolatków...

Mało chłopcy zrozumieli z moich wypowiedzi - a sens jest taki: jak nie umiesz kleić, to nie bierz sie za super trudny model. A jeśli nie umiesz, a mimo to miałeś fantazję się pochwalić byle jaką robotą, to nie licz na miłe pomruki - nie jesteśmy towarzystwem wzajemnej adoracji.

TAD

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#17 Post autor: edipodium » 2007-08-10, 21:22

Kurde :evil: ! Widzę że ty się niczego nie nauczysz. Taki stary a ...
To że jesteś od nas starszy o 10-20 lat to nie znaczy że jesteś Bóg wie kim. Mi chodziło o to żebyś był trochę bardziej uprzejmy, oczywiście nie musisz od razu chwalić modelu, ale też nie musisz w swoich wypowiedziach zaznaczać tego że ci się aż tak nie podobają te modele. Odwiedzam twoją stronę i widzę jakie robisz modele, a robisz naprawdę super 8-) , tylko to "super" to ci chyba do głowy za bardzo uderzyło i zapomniałeś swoje początki modelarstwa.

styku powiedział:
Ja po przeczytaniu Twojej wypowiedzi gdyby to był mój pierwszy model stwierdziłbym że do d... z takim forum i z całym tym modelarstwem.

Właśnie tak. Twoje wypowiedzi mają dawać jakąś "lekcję" i zawierać krytykę, ale także powinny motywować modelarza do dalszej pracy z coraz lepszymi efektami, a u ciebie to niema za grosz motywacji :evil: .

To tyle. Mam nadzieję że to moja ostatnia riposta na twoje "gadki" :evil: .
Dowidzenia Panu! :evil: :evil:

Awatar użytkownika
Kroolo

#18 Post autor: Kroolo » 2007-08-10, 22:10

Ktoś ma coś do dodania NA TEMAT MiGa 29 w wykonaniu wojtekj ?

Resztę osobistych żali proszę kierować na pw/gg itd...

puchacz

#19 Post autor: puchacz » 2007-08-11, 14:59

Witam! Po tych przepychankach slownych chciałbym dodać coś od siebie : model nie należu do trudnych , ale nie polecałbym go poczatkującym, dlatego ci nie najlepiej wyszedł ale głowa do góry nie przejmuj sie krytyką bardziej doświadczonych modelarzy bo ich początki były podobne i teraz sie tego wstydzą. Ja swój pierwszy model skleiłem bez wręg i to klejem szkolnym w tubie, po kilku dniach sie rozpadł. Twoje modele będą z czasem coraz lepsze no i masz do dyspozycji forum ,ja niestety nie miałem takiego luksusu.
Zycze powodzenia w budowie coraz lepszych modeli.

Awatar użytkownika
Balian
Kontakt:

#20 Post autor: Balian » 2007-08-11, 20:42

Tak nie każdy miał dostęp do forum gdy kleił pierwszy model. Puchacz ma całkowitą rację. Mój pierwszy "sklejony" model też nie miał ani jednej wręgi, klejony klejem i uwaga dwustronną taśmą klejącą :oops: :oops: ale do teraz sie trzyma jakos i zachowałem go na pamiątkę ot tak. Jeśli chcecie mogę go pokazać, nie wstydzę sie tamtej pracy, ponieważ początki w każdym przypadku są trudne.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#21 Post autor: edipodium » 2007-08-12, 08:21

Balian, Pokaż. Chciałbym go zobaczyć.

Awatar użytkownika
46lukasz

#22 Post autor: 46lukasz » 2009-08-31, 02:22

haha :D
według mnie model na twój pierwszy nie jest zły ale też muszę powiedzieć że wybrałeś sobie za trudny model na 1szy :P
ja pamiętam mój pierwszy model xD
w 2 klasie koleżanka mi go dała bo jej tato pracował w drukarni chyba :D
był to starego wydania f4j phantom z MM
nie miał w ogóle wręg był cały w kleju golenie kół oraz rakiety wykonałem samodzielnie z rurek z papieru <lol> ponieważ nawet się nie skapnołem i nie pomyślałem ze będą w wycinance haha
żal po prostu xD

Awatar użytkownika
Bullet_

#23 Post autor: Bullet_ » 2010-01-04, 00:01

46lukasz pisze:haha :D
...nie miał w ogóle wręg był cały w kleju...
Mój pierwszy też taki był, przez co był taki lekki, że jak stał na szafie przy przeciągu spadł za nią, a tam przez lata, jak się przesuwało nieco szafę znalazł się pod nią, spłaszczony :D

Awatar użytkownika
Abdomen

#24 Post autor: Abdomen » 2010-01-04, 13:19

Wojtku, jak na pierwszy model to nie jest tak tragicznie. Ja mam tylko jedną uwagę - zwolnij! Jeżeli interesuje cię modelarstwo to brnij dalej, a każdy nastepny model będzie lepszy.

Mój pierwszy ukończony model wygląda tak:

Obrazek Obrazek Obrazek

Jest to Orlik z MM a raczej coś co go przypomina, nie pamiętam tylko który to rocznik. Modelik skleiłem w 93 lub 94 roku. Trzymam go tak długo tylko dlatego że ma dla mnie wartość sentymentalną. Kiedy go sklejałem nie było jeszcze czegoś takiego jak to forum, a jeśli nawet było to ja nie miałem komputera ani internetu.

Jak widzisz początki są trudne ale ja sie nie zraziłem i Ty też nie powinieneś.
Powodzenia przy kolejnych modelach.

Pozdrawiam.

PS. nie zwróciłem uwagi na date założenia tematu :mrgreen:

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#25 Post autor: edipodium » 2010-01-04, 15:30

O chłopaki! Aleście stary temat odgrzebali :mrgreen: .
Wojtek już chyba nie zagląda na to forum, w końcu nie dawał znaku życia od prawie trzech lat, a szkoda.
Pozdro!

p.s. Abdomen, fajny model ;-) .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”