Modelik 10/07 czyli Trachtur Z Czyczepą [R]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Wiem , że czekacie z niecierpliwościa na kolejne postępy
- oto one.
Zrobiłem przednia belkę wraz z bębnami ( dziwne sie wydają , ale będą niewidoczne
, oczywiście przednie koła będą skrętne
) , resor przedni i bębny kół tylnych:

I tak prezentuje się trachtur na chwilę obecną:

Myślę , że do niedzieli trachtur powinien stać już na własnych kołach.
papa

Zrobiłem przednia belkę wraz z bębnami ( dziwne sie wydają , ale będą niewidoczne

I tak prezentuje się trachtur na chwilę obecną:

Myślę , że do niedzieli trachtur powinien stać już na własnych kołach.
papa
Co by mi relacja na drugą strone nie spadła
- niewielka aktualizacja.
Zrobiłem przednie koła , niestety troche felgi nieteges , bo okazały się za duże
( a to ci Kierownik
) no i musiałem je troche poprzerabiać , co spowodowało lekkie uszkodzenia ( felgi po wycięciu otworów ulgowych są bardzo delikatne ) :

I mały podgląd całości :

No i jak pewnie większość zauważy trachtur niestety opada troche na dziób , zapomniałem dać podkładkę pod mocowanie przedniej belki i niestety i jest troche krzywo
, a że wszystko jest zalane SG dla sztywności , niestety tak musi zostać
I tak się jeszcze zastanawiałem , wprawdzie ze zdjęć oryginału wynika , że tak nie było , ale pomyślałem aby zrobić przednie błotniki , na pewno trachtur by zyskał na wyglądzie , co o tym myślicie
pzdr.

Zrobiłem przednie koła , niestety troche felgi nieteges , bo okazały się za duże

I mały podgląd całości :

No i jak pewnie większość zauważy trachtur niestety opada troche na dziób , zapomniałem dać podkładkę pod mocowanie przedniej belki i niestety i jest troche krzywo

I tak się jeszcze zastanawiałem , wprawdzie ze zdjęć oryginału wynika , że tak nie było , ale pomyślałem aby zrobić przednie błotniki , na pewno trachtur by zyskał na wyglądzie , co o tym myślicie

pzdr.
No to czas na mały apdejt
Zrobiłem drugie koło :

I tak - te nitki które widać na zdjęciu to moje włosy
które niestety mi sie przykleiły , w realu tego nie widać ( zdjęcia oczywiście MAKRO ) , natomiast bieżnik wygląda troche nieteges , bo przykleiłem go odwrotnie , no i jak sie kapnąłem to musiałem go odkleić , a o dziwo klej mocno trzymał więc wygląda jak wygląda , jak mówię w realu tego nie widać i całe koło prezentuje się nawet nieźle ( jak na moje umiejetności oczywiście
).
I tak na razie prezentuje się Ursusik:

I zabrałem się za stanowisko traktorowego:

I mała przymiarka na sucho:

To na razie tyle - CDN.
A tak na marginesie , to prawie na każdym forum są konkursy tylko samolotowe albo raz na ruski tydzień pancerne , a czemu nie ma konkursów pojazdów cywilnych
Czy to przez to , że takich jak ja lubiących modelarstwo kołowo - cywilne jest za mało
Takim oto pytaniem kończę...
papa

Zrobiłem drugie koło :

I tak - te nitki które widać na zdjęciu to moje włosy

I tak na razie prezentuje się Ursusik:

I zabrałem się za stanowisko traktorowego:

I mała przymiarka na sucho:

To na razie tyle - CDN.
A tak na marginesie , to prawie na każdym forum są konkursy tylko samolotowe albo raz na ruski tydzień pancerne , a czemu nie ma konkursów pojazdów cywilnych

papa
Siedzisko to ja dopiero tworzę
:

Co do siateczki , to ma to imitować blachę ryflowaną , a zrobiona jest...z firanki
. Misiek każdy robi na tyle szybko , na ile pozwala mu czas , ja czasu mam dużo więc robie więcej , a Ty masz szkołę , naukę itd. więc robisz wolniej , a jak to ktoś kiedyś powiedział " To nie są wyścigi" , więc nie masz sie co martwić

Co do siateczki , to ma to imitować blachę ryflowaną , a zrobiona jest...z firanki