Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Napiszę Ci jak ja bym to sklejał, wnioski wyciągaj sam.OSTOJA pisze:Podwozie główne, większą część czasu spędziłem przy sklejaniu klejem BCG widełek (części wchodzące na drugim zdjęciu), nie jestem zachwycony. Ten klej owszem dobrze łapie, ale całego widelca nie da się skleić od razu, trzeba kleić po kawałku i tu jak dla mnie wykazał swoje wady BCG. Część spoiny dobrze wysuszonej (na kaloryferze) miękła i rozłaziła się od sąsiedniego kawałka posmarowanego BCG. Uparłem się i jakoś te widelce skleiłem jak widać na zdjęciu, ale to nie było miłe a ile "mięsa" poleciało to tylko ja wiem. Może coś źle robiłem, nie tak, może trzeba było innaczej - oczekuję na wasze uwagi.
Do modeli drukowanych na atramentówce z BCG podchodź ostrożnie bo rozmywa druk. Zwłaszcza z nieoryginalnych tuszy. Poza tym w takim przypadku musisz albo bardzo ostrożnie dozować BCG na powierzchnię drukowaną, albo zrezygnować z BCG. Mnie się jeszcze nie udało skutecznie połączyć impregnacji wydruków z klejeniem BCG.OSTOJA pisze:z BCG poczekamy do następnego modelu,
Tadeuszu, odciśnięty dźwigar wypatrzyłem, nie zauważył bym jak byś o nim nie napisał, ale sfalowania nie widzę.tad pisze:skrzydło się sfalowało ale i odcisnął dźwigar