Model wypuszczony przez firme Italeri był cały biały , ologowany znakami firmowymi DB Schenker. Na pudełku było napisane , że firma niejako zatwierdza ten model , więc gdybym go zrobił tak jak w książce pisze to wszystko byłoby w porządku , a pudełko poświadcza , że mogę wykorzystywać logo Schenkera na tymże modelu. Jednakże ja swój modelik zrobiłem czerwony z zielonym kontenerem , i tu pojawił sie problem , gdyz w takim stanie pudełko nie upoważnia mnie do wykorzystywania loga , gdyz firma Schenker zatwierdziła model jako biały , musiałbym w tej sytuacji ( zmiana koloru ) uzyskać zgode firmy na wykorzytywanie loga. Oczywiście doszedłem do wniosku , że to za dużo zachodu i nie wykorzystałem kalek , na których było napisane Schenker. Z jednej strony firma TNT powinna się cieszyć za robienie im krypto reklamy , ale wiesz w jakim kraju zyjemy , jak będą chcieli pokazać , że moga to pokażą. Najlepszym przykładem jest historia kumpla z pracy ,który sprzedawał kiedys na allegro coś tam ( juz nie pamietam co ) i ściągnął zdjęcie z innej aukcji ( nie podpisane ) , zarówno gość jak i on , swoje przedmioty sprzedali , ale co sie później okazało , gość pozwał kumpla do sądu , o wykorzystanie jego zdjęcia , mimo iz nie było podpisane to było na jego aukcji ( udowodnił swoje racje tym , że przedstawiany obiekt miał jakąś rysę , której tak na prawde na pierwszy rzut oka nie było widać ) Sąd uwzglednił jego racje , chociaż ze względu na małą szkodliwośc czynu wyroku nie wydał. Niby pierdoła , a ile zachodu. Osobiście watpie , żeby ktoś z TNT przyczepił się do tego , że wykorzystałes ich logo , ale jak juz mówiłem , żyjemy w dziwnym kraju i moga chciec pokazac , że oni mogą. Oby nic takiego nie miało miejsca.
pzdr