Chciałbym zaprezentować galerię końcową modelu Junkersa Ju-52. Model niemieckiego samolotu Junkers Ju-52 jest największym modelem jaki w życiu zbudowałem. Ten tytuł pewnie będzie należał mu się przez bardzo długi czas. Wątpię, żeby chciało mi się w najbliższej przyszłości znów kleić takiego kolosa. Budowałem go rok i trzy miesiące, oczywiście w tym czasie były liczne przerwy. Jest to chyba także najbardziej skomplikowany model jaki udało mi się stworzyć. Pełne wyposażenie kabiny, trzy gwiazdowe silniki, duże rozmiary, masa drobnych elementów i detali sprawia, że model ten w pełni zasłużył na najwyższy stopień trudności. Bardzo się cieszę, że nareszcie go skończyłem i mogę powiesić go w specjalnie przygotowanej (choć jeszcze nie ukończonej) gablocie na ścianie w moim pokoju. Cieszy mnie również to, że udało mi się spełnić moje modelarskie marzenie, jakim było zbudowanie modelu tego samolotu. Zapraszam do obejrzenia zdjęć.
Dużo więcej zdjęć znajdziecie tutaj . Relacja z budowy znajduje się na moim blogu oraz na konradusie .