Chciałbym Wam przedstawić budowę modelu monitora rzecznego "Warszawa"
Zabrałem się za jego budowę tydzień temu. Wbrew pozorom, model wcale do najprostszych nie należy. A po za tym, sam przysporzyłem sobie dodatkowej roboty waloryzując model - w standardzie pewnie bym go już skończył ;)
Na początek przydałaby się okładeczka, niestety już ją pociąłem, więc nie będzie ( a miałem cyknąć fotkę przed budową... )

Model jest malowany, ponieważ postanowiłem dorobić troszkę elementów, a po za tym, na czymś muszę nauczyć się malować modele ( a najlepiej nauczyć się malując modele... )
Kilka uwag:
-> model ma kilka błędów ( których nie udokumentowałem niestety... ) np - za duży szkielet
-> kilka błędów sam popełniłem...
-> malowanie to Pactry --> insignia red oraz russia dark gray ( wybrałem kolorki najbliższe wycinance, nie wnikam, czy rzeczywisty monitor był tak pomalowany )
Nie jestem do końca zadowolony z osiągniętego efektu, ale na więcej brakuje mi doświadczenia niestety... Na pocieszenie postawiłem sobie drugi monitorek przed nosem ( sklejony zaraz po wydaniu... - chyba nie muszę mówić jak wygląda... )
Następna aktualizacja po niedzieli...
A na zakończenie moi wierni towarzysze. Zawsze kiedy kleję, pilnują abym miał spokój... No i lubią jak robię im fotki...

Edit:
Lufy dział głównych zostaną zamienione na grubsze oraz reling zostanie podwyższony ;)
--