Witam Kolegów. Już odpowiadam . Sam model nie należy do trudnych. Autor modelu wspomina w instrukcji , że elementy łączy się na styk. Ja zastosowałem w budowie kadłuba przy łączeniu jego boków ze spodem czy górną częścią zakładki w postaci podklejenia tych części kartką z bloku . W ten sposób łatwiej było mi połączyć ze sobą te elementy. Trochę trudniej było z dobraniem koloru do retuszu ponieważ kadłub ma specyficzne malowanie , ale w końcu dobrałem zwykłą kredkę w zbliżonym kolorze. Karabiny maszynowe wykonałem z igieł lekarskich. Rury wylotowe z silnika to izolacja z kabla elektrycznego. Igieł lekarskich użyłem też zamiast drutu w dżwigarach. Olinowanie, tu trochę mi nie wyszło to żyłka wędkarska.
Zresztą mam już lepszy pomysł na jego wykonanie w modelu , który teraz sklejam . Nie , nie jest to Spad , ale kolejny model z wydawnictwa WAK. Jeśłi pomysł się sprawdzi to go Kolegom przedstawię. Model pokryłem lakierem bezbarwnym. Nadmienię ,że jest to jeden z łatwiejszych modeli WAK z tego okresu historycznego.Następne są bardziej skomplikowane i czasochłone.
Pozdrawiam Pt-47.