Witam, przedstawiam relację z budowy M3A1 Stuart w skali 1:25 wydane prze firmę GOMIX W 2001 r. Moją inicjatywą jest stworzenie / zaprojektowanie wnętrza od podstaw. W związku z tym, że dołączyłem do Waszego szanownego grona w dn. dziejszym, a model zacząłem na przełomie sie/wrze to w skrócie to co zostało dotychczs ''stworzone'':
Pierwsze kroki chyba tradycyjnie - Wanna
Następnie przeszedłem do zawieszenia / kół:
...i M1717A4 Browning w ilości 5 szt. wykonane od podstaw:
i przez Święta ''powalczyłem'' z wyposażeniem przedziału bijowego. Korzystałem tradycyjnie z prof. Google, rys technicznych i zdjęć kolegów/ specjalistów od ''plastiku'' (tak jak wspominałem model został opracowany tylko jako ''bryła'' bez wyposażenia):
Witam, przedstawiam kolejny etap wieży - podstawa. Niestety nie zrobiłem wcześniej zdjęcia i mam tylko widok ''boczny'', ale mam nadzieję że uwieżycie na słowo jak napiszę , że podstawa jest z imitacji blachy ryflowanej (wyghniatana kalka), dwa siedzenia i parę drobiazgów na dnie:
Witam, kolejny etap to zawieszenie kół, modyfikacja błotników, dołożone graty/łopaty, zaprojektowane skrzynki, kanistry, hol:
Widok na stan obecny:
i teraz czas na gąsiennice, które powoli wyłażą - wiosna w pełni
Szturm na stanowisko armaty ppanc zakończył się pełnym sukcesem. Dzięki elementowi zaskoczenia udało się przejąć nieuszkodzoną armatę wraz z transporterem
Fajny modelik gratuluje