[Galeria] PZL- 38 WILK MM

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ReVaN

[Galeria] PZL- 38 WILK MM

#1 Post autor: ReVaN » 2011-05-02, 21:44

Witam w galerii :D

Na modelarni zacząłem skubać sobie wilczka z MM, jak wiadomo projekt bardzo dobry, nie przypominam sobie żadnych większych problemów.

Na modelarni jak to na modelarni troszkę się nie mogę skupić(ahh te bachory :mrgreen:) dlatego model jest jaki jest. Jak zwykle model nienajwyzszych lotów, pełno błędów moich, a i rozwiązania TANDETNE jak zwykle(patrz podstawka pod modelem) Model postanowiłem zrobić w locie, bo takowego jeszcze nie mam w swojej kolekcji, koła które wystają z wnęk wykonałem z plasteliny.Dobry materiał do eksperymentów, gdyż można by było uzyskać całkiem niezły efekt jeżeli chodzi o poprawność kół- chodzi mi o to że jak się spłaszczy takie koło od dołu to robią się po bokach takie realistycznye wybrzuszenia jak na żywo w samolotach. Materiał w fazie testów póki co ale jestem dobrej myśli

Tyle paplaniny, czas na fotki(jak zwykle kiepskiej jakości)

[center]Obrazek[/center]

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Do zobaczyska:)

Awatar użytkownika
OSTOJA

#2 Post autor: OSTOJA » 2011-05-03, 07:24

ReVaN pisze:koła które wystają z wnęk wykonałem z plasteliny .... jak się spłaszczy takie koło od dołu to robią się po bokach takie realistyczne wybrzuszenia
Ciekawy pomysł - może lepsza byłaby od plasteliny modelina, którą można utwardzić po obróbce?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”