Prace nad kołami jezdnymi.. mozolnie, ale idą do przodu - wyszło jak wyszło ale się nie zniechęcam. Ostatnie 10 - jest o niebo lepsze niż pierwsze.. Gotowe póki co jest tylko 1-dno. Jako, że monotonna ta zabawa zrobiłem w między czasie szkielet wieży i zbiorniki paliwa ale to niebawem.
Witam,
Myślę że kompromisem będzie pomalowany cienki drut (żyłowy kabel telefoniczny lub cewka) lub grubsza żyłka. Od jakiegoś czasu zaraz po rozebraniu choinki zbieram zawsze sztuczne igły są długie i zielone dają się modelować dobrze przyjmują farbę ładnie imitując antenkę. Prawie jak w jednym z odcinków 4 pancernych jak wstawiali gałązkę zamiast anteny.
W pasmanteriach można popytać o "linkę-drut" (różnie nazywają) jubilerski.
Pozdrawiam.
Masz ramkę z jakiegoś plastikowego modelu??? Podgrzewasz nad zapalniczką prosty kawałek ramki do momentu aż wygnie się sam ,łapiesz za dwa końce i rozciągasz do zadowalającej grubości. Antenka gotowa .
Ps. Numer konta potrzebny ci do uregulowania należności za wyżej opisany sposób wyślę ci na PW.
kordian i dominik294 - dzięki za rady, ostatecznie antenę zrobiłem z jakiegoś dodatku z bukietu mamy
Cóż.. trzeba skończyć w końcu to co zaczęte. Gdyby, galeria była w odcieniach czarno-białych, to pewnie jakoś by przeszła:
Niestety, w rzeczywistości wiele błędów popełniłem w tym modelu. Największy z lufą.. która najzwyczajniej popsułem - do takiego stanu, że z niej zrezygnowałem i użyłem.. drewniany patyczek z pędzla. Wiem, dziwnie to wygląda.. ale na szczęście mam już plan co do kolejnej przygody z lufą. Trochę przetestowałem cierpliwość z gąsienicami z poprzedniego MM. Jak widać udało się, choć były momenty znużenia.
Najważniejszy cel - skończyć model - udało się zrealizować, z każdym kolejnym powinno być tylko lepiej. Jak to mawiają nasi południowi sąsiedzi.. Jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz. Zapraszam do galerii.. trochę poeksperymentowałem z tłem, wyszło tak:
I to tyle.. mogę krzyknąć: załoga do wozu!
Do zobaczenia w kolejnej relacji - która mam nadzieje będzie bardziej ją przypominała.
Pozdrawiam