[Relacja] Samolot Macchi M.5 Answer 5-6.2006 [Konkurs]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Haha - właśnie dlatego Twoje modele są, jakie są, bo nie zwracasz uwagi na "głupoty" Mój Drogi. Chyba nikt rozsądny nie będzie korzystał z Twoich "cennych" porad, bo jak widać po coraz gorszych modelach, sam sobie nie umiesz poradzić.OSTOJA pisze:nie zwracaj uwagi na głupoty
TAD
Ostatnio zmieniony 2010-01-25, 09:22 przez tad, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam…
Widzę, że temat lotek nabrał tempa
a tak na marginesie to tak jak napisał „Lancaster” autor tego opracowania nie przewidział, iż ktoś będzie chciał zrobić lotki wychylone a już nie wspomnę o samym użebrowaniu górnego płata gdzie zapomniał o 4 wręgach
to pierwszy błąd drugi to zbyt wąskie wręgi w kadłubie tak jak pisałem wcześniej
”Lancaster” bardzo dobrze przedstawiłeś mocowanie lotek do płata na pewno jedno z tych rozwiązań jest zastosowane w Macchim. ”Tad” nawet jakbym chciał tak jak pisałeś wcześniej wpuścić te lotki w skrzydło to sam autor nic takiego nie przewidział a same wręgi na to nie pozwalają, bo są na równo z wnęką na lotkę. Gdyby autor inaczej je opracował to na pewno bym je wykonał wpuszczone. Popatrzcie sobie na te zdjęcia nie widać może dobrze tych lotek, ale przypatrzcie się, iż przy maxymalnym wychyleniu też widać szparę oraz mocowania lotek na skrzydle
Czerwone strzałki wskazują mocowania…

Pozdrawiam...
Widzę, że temat lotek nabrał tempa

Pozdrawiam...
Witam…
„Mikoaj68” pozwoliłem sobie pokazać jedno z twoich zdjęć
na którym widać, jakie wręgi wymagają poszerzenia nie będę się rozpisywał, bo wszystko bardzo ładnie przedstawiłeś na rys.

Tak jak wcześniej pisałem prace nad kabiną pilota oraz K-mami dobiegły końca wszystko powili zaczyna nabierać swoich kształtów. Może nie wszystko wyszło tak jakbym chciał
ale trudno mam małą nadzieję, że choć te kilka zdjęć będzie komuś pomocnych w dalszym sklejaniu…
Przepraszam za słaba jakość zdjęć, ale są to duże powiększenia a moje skromne maleństwo nie wyrabia nad takimi powiększeniami

Pozdrawiam…
„Mikoaj68” pozwoliłem sobie pokazać jedno z twoich zdjęć

Tak jak wcześniej pisałem prace nad kabiną pilota oraz K-mami dobiegły końca wszystko powili zaczyna nabierać swoich kształtów. Może nie wszystko wyszło tak jakbym chciał

Przepraszam za słaba jakość zdjęć, ale są to duże powiększenia a moje skromne maleństwo nie wyrabia nad takimi powiększeniami

Pozdrawiam…
- Matrix_OST
- Matrix_OST