[Galeria] Mig 29 MM 7-8/2002

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
JohnyCa

[Galeria] Mig 29 MM 7-8/2002

#1 Post autor: JohnyCa » 2009-05-19, 14:21

Witam wszystkich! To mój pierwszy post w który chciałbym się wszystkim przedstawić i zarazem zaprezentować swoje ostatnie dzieło. Od jakiegoś czasu byłem tylko obserwatorem w końcu zdecydowałem się coś pokazać od siebie. Modelami kartonowymi zajmowałem się już wiele, wiele lat temu i moje obecne dokonania są pierwszymi po prawie 10-letniej przerwie. Zmieniło się moje podejście i warsztat, umiejętności - trudno powiedzieć. Nie zmieniła się jednak moja pasja do modelarstwa więc - oto jestem!

Model, który prezentuję, wybrałem bardzo nieszczęśliwie bo mnóstwo miał niedopasowań i braków a i sam popełniłem sporo błędów. Zmęczył mnie do tego stopnia że miałem ochotę skończyć z nim przedwcześnie .... ale jakoś dotrwałem. Jak widziałem po relacjach innych osób z tego forum które się też za niego zabrały to moje problemy nie były wyjątkowe.

Zapraszam do obejrzenia galerii - zdjęcia na trochę wściekłym tle - póki co lepszego nie miałem - w drodze jest biały arkusz formatu A2 więc wtedy będę miał możliwość zrobić lepsze.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#2 Post autor: tad » 2009-05-19, 14:28

Cześć,
jak na model po przerwie - czyli praktycznie pierwszy - to nie jest źle. Inna sprawa, że zaczynać od takiego trudnego samolotu to ryzykowne posunięcie.

Odwrotnie wkleiłeś przednie podwozie - zobacz na mojej stronie Miga-29 z GPMu.
Pzdr
TAD

Awatar użytkownika
Kroolo

#3 Post autor: Kroolo » 2009-05-19, 14:53

Fajnie że wróciłeś do klejenia i prezentujesz swe dokonania. Trudny model wybrałeś na "początek" ale jak widać nieźle Ci poszło. Ja się jeszcze przyczepię do wlotów powietrza - powinny być bardziej prostokątne, bez zaokrągleń. Co teraz masz na warsztacie? Może pokusisz się o relację z budowy?

JohnyCa

#4 Post autor: JohnyCa » 2009-05-19, 15:14

Dzięki za słowa powitania i krytyki. To że przednie podwozie wkleiłem odwrotnie to się zorientowałem ale szczerze mówiąc nie miałem już siły go wyciągać i wkładać od nowa - lenistwo zwyczajne. Może się kiedyś zbiorę i to poprawię.

Nowy model oczywiście powstaje - jak mi się uda to dzisiaj założę relację z nim. Teraz mogę zdradzić tylko że też jest to MM numer 2-3/93.

Awatar użytkownika
markozx

#5 Post autor: markozx » 2009-05-19, 15:48

No to będzie długa relacja bo jak bobrze kojarzę to w tym n-rze był okręt liniowy ''Richelieu'' ;-)
Pozdrawiam i czekam na relację

Awatar użytkownika
Gwiazda

#6 Post autor: Gwiazda » 2009-05-20, 15:09

Mimo dlugiej przerwy,dobrze sobie poradziles.Czekam na relacje z budowy czegos nowego :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”