Ci którzy mnie znają i wiedzą kto zacz moja prezentacja może zaskoczyć bo jak do tej pory pokazywałem i kleiłem praktycznie tylko samoloty. No niestety po dwóch ostatnich modelach posiadających skrzydła nie mogłem już patrzeć ,a co dopiero zabierać się za kolejne latadło. Decyzja była krótka i rzeczowa, czas na jakiś okręt czyli coś innego. Zacząłem przeglądać moje przepastne archiwum no i w moje ręce wpadł właśnie ORP Grom z Modele Kartonowego Fana projektu pana Grzegorza Nowaka.

Do wyboru tego właśnie modelu zachęciła mnie po prostu prostota projektu. Nie za dużo szczegółów ale i też nie za mało ,oraz oczywiście nazwisko projektanta. Pomyślałem sobie ,że to model w sam raz na pierwszy okręt po bardzo długiej przerwie bo musicie wiedzieć ,że już kiedyś popełniłem dwa inne niszczyciele i jakiś kuter torpedowy no ,ale to już stare dzieje. Nie zniechęciła mnie nawet , stara już relacja z klejenia tego modelu kolegi Hanysa (Robert Nowak) gdzie kolega wypunktował najważniejsze mankamenty tego projektu z którymi niestety musze się zgodzić i je potwierdzić , że występują. Relacja Hanysa
Chciałbym w tym miejscu bardzo podziękować Hanysowi za tą relację i zdjęcia bo bardzo mi pomogły w budowie mego modelu.
Na koniec tego wstępu chciałbym pokazać jeszcze jedno z nielicznych zdjęć ORP Grom jakie udało mi się znaleźć w necie , a które mi się osobiście bardzo podoba.

C.D.N
--