[Relacja] Latarnia morska Gąski (GPM 7/96)

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Piterski

#16 Post autor: Piterski » 2007-07-15, 19:59

Wiem, że wysoko ustawiasz sobie poprzeczkę, ale jeśli masz mieć z tego powodu modelarskiego doła to ją opuść. Patrzę i nie widzę tego gorzej. Proszę mi to pokazać palcem i najlepiej na zbliżeniu takim bym widział włókna celulozy :mrgreen:

Budowlaniec

#17 Post autor: Budowlaniec » 2007-07-16, 14:03

Jeżeli mam opuścić poprzeczkę to po co mam dalej kleić ? ;-). Dziękuję za pochwały jednak nie zasługuję na nie. Na koniec relacji postaram się pokazać koledze owe włókna celulozy ;-) .

Budowlaniec

#18 Post autor: Budowlaniec » 2007-07-24, 09:38

Latarnia już prawie gotowa. Jeszcze tylko dach i antena. Niektóre częsci były troszkę niedokładne przez co na dłuższe lub krótsze odcinki czasu opuszczała mnie chęć klejenia. Niektóre elementy zniszczyłem sam poprzez nieumiejętne formowanie. Ale w końcu po to kleję żeby się czegoś nauczyć ;-) .

Obrazek

Budowlaniec

#19 Post autor: Budowlaniec » 2007-08-05, 13:44

Budowa latarni dzisiaj dobiegła końca. Zrobiłem kilka ujęć. Nia ma tam przysłowiowych włókien celulozy ;-), jednak wszystkie większe błędy starałem się pokazać. Główna wieża latarni wyszła mi troszkę krzywo. Najgorzej wyszło mi łączenie owej wieży i sam jej kształt. Dach także niezbyt ładny. Mimo wszystko model będzie stał na półce obok innych nieco lepiej zrobionych. Sam model nie był trudny w budowie, choć np. murki do schodków nie pasowały - były za długie i za wysokie. Jeszcze tylko kilka fotek:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

KONIEC

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”