Wysłany: 2010-01-23, 20:02 [GALERIA] Tiger I, Kartonowy arsenał 6-7/98
Witam i przedstawiam swój pierwszy model na forum. Jest to PzKpfw VI Tiger I, 1:25 Kartonowy Arsenal 6-7/98. Diorama pochodzi z kwartalnika "Kartonówka" 2-3.2003.
Zdjęcia w wyższej rozdzielczości znajdują się pod adresem http://picasaweb.google.pl/DDampc/TigerI125#
Fajny model, widać, że włożyłeś w niego bardzo dużo pracy jednak brak retuszu białych krawędzi psuje cały efekt. Lina na burcie (może to złudzenie) - jest ciut za cienka. Postaraj się o kilka fotek w dziennym świetle - wtedy zawsze model prezentuje się o niebo lepiej.
Kolejny Kociak na Forum w dodatku bardzo fajny
Ja bym jeszcze dorzucił brak zabrudzeń kół od środka niby tego nie widać ale jednak
No i jakoś nie pasuje mi ta sceneria do tego kociaka ale jeśli Tobie odpowiada
Pozdrawiam.
_________________ Ciężki czasy padoł Rus, jak z banhoffa zygor niós.
Dziękuję za wszystkie opinie o modelu. Krytyczne uwagi są ok, dzieki nim będę zgłębiał tajniki modelarstwa. Postaram się zamieścić kolejne fotki innych modeli.
Z innej beczki - czy figurki wykonane z gipsu to modelarstwo?
No i jakoś nie pasuje mi ta sceneria do tego kociaka ale jeśli Tobie odpowiada
Lexx czy ty zawsze musisz tak ostro komentować a morze powiem tak pokaż co ty masz z kartonu i pochwal się nim bo.........
Kolega wystawił barzo ładny model a po zatem z wydawnictwa Halinskiego to nie są łatwe modele do zrobienia no i kolega jest nowy ma czas.
Ekoaral, Na wstępie chciałbym podkreślić fakt iż nie oceniam tego czy ktoś coś źle skleił czy też nie bo jak już pisałem wiele razy sam lepiej bym tego nie zrobił tym bardziej z wydawnictwa p. Halińskiego cóż jestem przecież typowym plastikowcem, który nieudolnie próbuje swych sił w kartonie. . . Pozwoliłem sobie jednak zwrócić uwagę na rzeczy które dostrzec może nawet modelarski laik.
Moje komentarze staram się kierować w stronę merytoryczną, bo tu od jakiegoś czasu staram się nadrobić zaległości
Nie uważam też, że zwrócenie uwagi na jakieś niedociągnięcia można nazwać krytyką.
Tak czy inaczej nie widzę sensu w wstawianiu tysiąca pochwał skoro wszyscy doskonale wiemy, że najlepiej człowiek uczy się na błędach swoich jak i innych <w większości przypadków>.
Pozdrawiam serdecznie
r-t.
_________________ Ciężki czasy padoł Rus, jak z banhoffa zygor niós.
Chciałbym pokazać figurki piłkarzy z gipsu ,wykonane przeze mnie ,lecz nie wiem, czy to można nazwać modelarstwem? Mam także sporej wielkości koty, które się w domu nie mieszczą.
Proszę o podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez MaciejSZ 2010-01-27, 15:51, w całości zmieniany 1 raz
Żeby nie zaśmiecać tematu, moje koty umieściłem we free style'u a konkretnie tutaj:
http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?p=41001#41001
piłkarzy też umieszczę w tamtym temacie jak tylko zrobię porządne zdjęcia. Te "kocie" też nie są najwyższych lotów, ale pozwolą się Wam zorientować w moim nietypowym "modelarstwie".