Wysłany: 2010-07-29, 21:23
belfast napisał/a:
scorpions napisał/a:
Kanapy są oczywiście super wygodne , bo jak gdzieś wyczytałem to tym samochodem jeździł ponoć sam Fuhrer.
a wyglądają jak krzesełka elektryczne
No bo widzisz , auto jest dopiero w fabryce i testerzy Fuhrera nie zdązyli ich jeszcze odpowiednio ugnieść , aby były mięciutkie , dlatego jeszcze wyglądaja na takie sztywne , ale zapewniam , że są miekkie ( do testowania amortyzatorów , w sam raz )
Wysłany: 2010-08-05, 20:54
Cześć !
Niestety za wiele nie stworzyłem , ale żeby nie było pokazuję co mam
Koła (na razie tylko jezdne ):
I tu pojawił sie pierwszy problem , a mianowicie wręgi kół były dużo za małe , zmniejszenie oklejki koła powodowało , że bok ( opona ) robił się jajowaty , w związku z czym należało powiększyć wręge , ja po prostu odrysowałem ją na tekturze , i pasowała. , ale przez te zabiegi sknociłem jedno z kół , przez co do niczego sie nie nadaje , w związku z czym najprawdopodobniej , koła zapasowe będą w pokrowcach.
Zawieszenie ( wachacze , sprężyny i ośki ):
I przednie zawieszenie w komplecie :
Na tylne zawieszenie przyjdzie nam troche poczekać , gdyż najpierw muszę zrobić most. Dodatkowo dojdą tam jeszcze jakies drążki i łączniki , ale to pod koniec budowy.
Wysłany: 2010-08-06, 12:00
dominik294 napisał/a:
Z tego co pamiętam,to była chyba też w MODELIKU wersja pustynna?
Była , a nawet powiedziałbym , że jest cały czas Generalnie te dwie wersje różnią sie jakimiś tam szczegółami , chociaz tamten pustynny niby jest gotowy do walki , natomiast ten mój jest typową wersją do przewożenia ( głównie ) ważnych osób , więc niejako jest , nazwijmy to "cywilny" i dlatego wybrałem tego a nie tamtego .
Wysłany: 2010-08-10, 20:49
Bondżornogutentaggutmorningafternón itd !
Na razie niewiele , gdyż pół dnia dzisiejszego zeszło mi na "wycieczce" w głąb naszego pieknego kraju po naszych pieknych drogach , ale mimo wszystko coś tam zdziałałem , a mianowicie :
Kierownica , dźwignia hamulca ręcznego , lewarki zmiany biegów i wiatrochron przedni :
Wszystko w komplecie :
I oczywiście na zakończenie całość :
A tak na marginesie , milej by było gdyby ktoś coś wpisał , nawet byle co , no chyba że musimy zacząć sie "opluwać" , żeby cos się działo
A teraz przemowa:
-Scorpions, jestem z Ciebie dumny. Przepiękny ten model - rzekła Adolf i w rytm piosenki BONKERS zaczął akompaniament
Na zakończenie dodał
Jesteś swój chłop, ziomuś.
PS
Nie mogłem się powstrzymać . Ładnie Ci idzie, trzymam kciuki.
_________________ - poproszę jagodziankę.
- z czym?
- z grzybami.
HAHAHAHAHAHA!!!
Świetne! Więcej takich akcji!
Pozdrawiam!
p.s. Wyobrażam sobie co by było gdybyś to na innych forach pokazał, a szczególnie ciekawi mnie KomunismWorld (czyt. KartonWork)