Wysłany: 2010-07-07, 21:56
Co Ty Patryk , pół roku... toż to wystarczy zaledwie trzy dni na sklejenie tej ciuchci , w końcu to tylko 20 kilka arkuszy A3...
Dzień pierwszy - wycięcie części
Dzień drugi - wyretuszowanie ich
Dzień trzeci - posklejanie do kupy
i gotowe , piekną lokomotywę mamy na półce i cieszymy oko - ot cała filozofia.
MultiJacho , tak z czystej ciekawości , jest jakaś szansa zobaczyć co do tej pory skleiłeś ???
Co Ty Patryk , pół roku... toż to wystarczy zaledwie trzy dni na sklejenie tej ciuchci , w końcu to tylko 20 kilka arkuszy A3...
Dzień pierwszy - wycięcie części
Dzień drugi - wyretuszowanie ich
Dzień trzeci - posklejanie do kupy
i gotowe , piekną lokomotywę mamy na półce i cieszymy oko - ot cała filozofia.
a to wszystko zależy czy sklejamy dla sklejania czy chcemy mieć to podobne do pierwowzoru
a tak poważeni to moim zdaniem w 1 miesiąc się nie bardzo wyrobisz..
scorpions napisał/a:
MultiJacho , tak z czystej ciekawości , jest jakaś szansa zobaczyć co do tej pory skleiłeś ???
też bym chętnie zobaczył bo nie obrażając Twojego wpisanego wieku to troszkę mam wrażenie że się porywasz z motyką na czołg
Wysłany: 2010-07-08, 09:53
No Belfast sam bym tego wszystkiego lepiej nie ujął...
belfast napisał/a:
a to wszystko zależy czy sklejamy dla sklejania czy chcemy mieć to podobne do pierwowzoru
i o to mi chodzi , patrząc na ilość arkuszy i części , sądzę , że nawet gdyby skupić się na samym klejeniu , nie wnikjąc w pierwowzór , to w miesiąc raczej rady się nie da , chyba żeby zastosować się do mojej wcześniejszej wypowiedzi ( oczywiście ironicznej ) .
Tak z ninnej beczki ( bo na kolei to ja sie nie znam ) , Belfast , czy to tutaj i to co tam projektujesz , to jest ta sama ciuchcia
Koledzy jeszcze nie mam tej lokomotywy może będę miał na urodziny albo po nich bo rodzice mają mi kupić na urodziny ale narazie kupili stara le 12180 z modelika więc musze go sklejć i dalej zobacze co stą lokomotywą
Wysłany: 2010-07-08, 11:31
To my tu nie o lokomotywie , tylko o tym co juz skleiłeś , piszesz parę postów wyżej , że skleiłeś już dużo modeli , więc stąd moje zapytanie , czy jest jakaś szansa , abys je sfotogrofował i wstawił na forum , z chęcią pooglądamy.
I jeszcze taka drobna uwaga , wprawdzie ( na szczęście ) nie jestem moderatorem , ale strasznie mnie boli gdy ktoś kaleczy nasz język , więc staram sie na to reagować , pisz proszę bardziej po Polsku a nie po polskiemu ( znaki interpunkcyjne , nie "stą" , tylko "z tą" itd. ). Dziekuję za uwagę